You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Tűzmágia, démoninvázió és főző állatok – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2024 Január

Gare – 2024. január 4. 16:37
Share on

Üdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2024 januári epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

De ne is vesztegessük tovább az időt, csapjunk egyből a lovak közé:

Momodora: Moonlit Farewell

A Moonlit Farewell a Momodora sorozat legújabb tagjaként fog hamarosan megérkezni, s egyben befejező epizód is lesz, a fejlesztők szerint ugyanis meg fog válaszolni néhány, eddig a levegőben lógó kérdést, valamint a régebbi játékok rejtélyeire is fényt tár majd. A kaland során Momo-t, Koho falu papnőjét fogjuk alakítani, kinek egy szörnyű démoni inváziót kell megállítania – elindul tehát, hogy rájöjjön, miért lett megkongatva a démonokat megidéző titokzatos harang. A játékban természetesen sok-sok akciót, kihívásokban gazdag bossharcot és felfedezésre váró helyszínt kapunk majd, melyeket a sorozattól már megszokott gyönyörű pixelgrafika kelt életre.

Anomaly Agent

Ebben a nem mindennapi cyberpunk kalandban az egész világot kell megmentenünk majd az anomáliáktól, mielőtt azok végleg káoszba taszítják azt. A látványos akció mellett fülbemászó synthwave zenék garantálják a jó hangulatot, hősünkkel számos eltérő harci stílust sajátíthatunk el, maga a történet pedig érdekes csavarokat és furcsán emlékezetes (vagy emlékezetesen furcsa) karaktereket is ígér. Kíváncsian várjuk.

New Cycle

Városépítős túlélőjátéknak készül a New Cycle, melyben egy látszólag pusztulásra ítélt világban kell saját kis kolóniánkat egyengetnünk – miután egy hatalmas napkitörés romba dönti az Óvilágot és elpusztítja az ismert civilizációt, ránk hárul a feladat, hogy a hamvakból új kezdetet varázsoljunk, s valamilyen úton-módon rendet teremtsünk a káoszban. Időnket így nyersanyaggyűjtéssel, menedzseléssel, terjeszkedéssel fogjuk tölteni, miközben új, disztópikus világunk számos veszélyét is át kell vészelnünk.

The Lost Legends of Redwall: Feasts & Friends

Aranyos állatok, főzéssel kombinálva? Akik úgy érzik, nekik való ez az alapfelállás, mindenképp vessenek egy pillantást a The Lost Legends of Redwall: Feast & Friends című indie projektre: a játék Lilygrove nyugodt városába kalauzol majd el Rootsworth szakács társaságában, ki finomabbnál finomabb ételeket fog bájos klienseinek tányérjaira varázsolni. A cím mellesleg nem véletlen: a játék Brian Jacques író Redwall című, gyerekeknek szóló fantasy regénysorozata alapján készült.

Crystal Story: Dawn of Dusk

A Crystal Story: Dawn of Dusk egy nagyobb sorozat első epizódjaként készül, a játékban pedig a tűzmágia ismeretével felvértezett Mina kalandjait fogjuk nyomon követni, ki a Duskside néven ismert, veszélyekkel teli világban indul útnak, hogy megtalálja egy démon által foglyul ejtett, régóta elveszett testvérét. A játék a pörgős akciót ötvözi tradicionális, körökre osztott harcokkal, s minden szempontból a 16 bites korszak előtt tiszteleg, többek között pixeles vizuális stílusával is – a megjelenést követően pedig számos ingyenes frissítésre is számíthatunk majd, új helyszínekkel, mellékküldetésekkel, és sok más egyébbel.

Ezzel pedig el is érkeztünk listánk végére – reméljük, találtatok a felhozatalban nektek szimpatikus játékot, játékokat. Következő epizódunk szokás szerint körülbelül egy hónap múlva érkezik majd, hogy bemutassa a 2024 februárjában megjelenő ígéretes játékprojekteket. Minden indie rajongót szeretettel visszavárunk!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions