You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Tank Maniacs – pörgős partijáték tankokkal – Ismertető

Tormentor – 2019. december 23. 18:41
Share on

Ritka alkalom, hogy az indie stúdiók közül épp egy magyar csapat termékével találkozunk, így nagy örömmel és várakozással vettük kezünkbe a Tank Maniacs-ot. A játék műfaját tekintve egy egyszerű 2D-shooter couch-game, amiben játékosok vicces perszónák alatt tankokba szállva egymást vagy botokat rakétáznak egy képernyőnyi, interaktív területen, ahol – játékmódtól függően – tőlünk független, véletlen események és felszedhető upgrade csomagok színesítik a játék menetét.

Ezt így megemésztve talán nem tűnik túl bonyolultnak, a játék ereje azonban épp abban rejlik, hogy korunk marketing-betegségeivel szemben pontosan azt az élményt ígéri, amit nyújtani tud, és olyannak mutatja magát, amilyen valójában. És mindezt minőségi módon teszi; a Tank Maniacs egy megfelelő alapossággal, tetszetősen megrajzolt elemekkel ellátott, jól megtervezett játék. A zenéje épp annyira pörgős, amennyit egy ilyen stílusú játék megkíván. Ezen felül a nagyon eltalált, vicces fordulatokkal operáló kommentátor garancia rá, hogy a lövöldözéssel eltöltött minden egyes perc mérhetetlenül szórakoztató és intenzív legyen.

A Tank Maniac-nak ugyan nincs külön multiplayer menüje, de a Steam remote play together-rel megoldható a lokális közös játék, így, akik fiatal koruk okán nem tudták megtapasztalni a kétkezes billentyűzet örömeit (pl. anno a Mortal Kombattal), azok most ebbe a mókába is belekóstolhatnak. Sőt, mivel a Steam azonos elérést biztosít az billentyűzet-bemenethez az összes játékos számára, itt még félrelöknünk sem kell a játékostársunk kezét a billentyűzetről, csupán elegendő az adott pillanatban az ellenfél ugrás vagy valamelyik iránygombját megnyomni – Óó, csak nem épp beleugrottál abba a csúnya rakétába..?

Ugyan a botkat rendszerint csalással fogod vádolni azzal, hogy az upgrade-ek valahogy mindig feléjük szállnak, az eseményeket pedig rendszerint átkozni fogod, amiért épp rád kellett esnie a robbanótöltetnek, vagy megnyílni alattad a halálodat jelentő szakadéknak, nem számít. A következő körben a hátára fordult tankoddal full gázt nyomva próbálsz majd talpra evickélni, hogy aztán „halj meg Blondie” vagy „kapd be, Nagyanyó” felkiáltással ismét a támadások kereszttüzébe lökve tankodat te is megállapítsd: a Tank Maniacs egy gamer party kötelező tartozéka egy doboz energiaital és egy zacskó ropi mellé.

Discussions

If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!