You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Szamurájok, űrhajó-újrahasznosítás és egy kis boszorkányság – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2022 Május

Gare – 2022. május 2. 16:39
Share on

Üdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2022 májusi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

De ne is vesztegessük tovább az időt, csapjunk egyből a lovak közé:

Souldiers

Ha a Souldiers demója disznópecsenye lenne, akkor bizony mind a tíz ujjamat megnyalnám utána. Körülbelül ez volt az első gondolatom anno a projekt kipróbálása után, mely mesés pixelgrafikájával, remek irányításával és élvezetes akció-platformer játékmenetével hamar levett a lábáról. A projekt sikeresen adja vissza a 16-bites aranykor legjobb elemeit, s szinte megvan benne minden, amit egy tetszetős Soulslike/Metroidvania kalandtól elvár az ember – sőt, még a sztorija is ígéretes, a narratív vonal ugyanis egyből valkűrökkel és a Ragnarok említésével indít.


Little Witch in the Woods

A Little Witch in the Woods hőse Ellie, a fiatal boszorkánypalánta, ki eltökélten próbálja elsajátítani mestersége minden csínját-bínját: legyen az bájital-kotyvasztás, alapanyag-vadászat vagy egyszerűen a helyi falubéliekkel való ismerkedés, a fiatal lányt semmi nem tántorítja el attól, hogy egy nap ő maga is valódi boszorkánnyá váljon. A játékot mellesleg anno röviden mi is kipróbáltuk, egészen pontosan a tavalyi Steam Next Fest során, s rendkívül pozitív élményként maradt meg bennünk.


Trek to Yomi

A Leonard Menchiari és a Flying Wild Hog által fejlesztett projekt a klasszikus Akira Kurosawa szamurájfilmek hangulatát idézi, fekete-fehér grafikával és hangulatosan autentikus prezentációval. A sztori főhőse Hiroki, a magányos harcos, ki szülőföldje és szerettei megvédelmezése érdekében száll szembe halandó és természetfeletti erőkkel egyaránt: a játék könyörtelenül brutális szamurájharcokat és egyedi, filmszerű történetmesélést ígér, természetesen japán szinkronhangokkal megtoldva.


Hardspace: Shipbreaker

A Hardspace: Shipbreaker egy eltökélt dolgozó bőrébe bújtat, ki a LYNX Corporation alkalmazottjaként vág bele – szó szerint – a világűr sötétjében sodródó elhagyatott űrhajómaradványok lebontásába és újrahasznosításába, hogy idővel vissza tudja fizetni hatalmas adósságát. Kellő türelemmel, hozzáértéssel, no meg a megfelelő szerszámokkal természetesen semmi sem lehetetlen – testi épségünk azonban egyáltalán nem garantált, a lerobbant űrhajóroncsok felfedezése ugyanis aligha életbiztosítás.


Wildcat Gun Machine

A Chunkybox Games fejlesztőcsapatának játéka egyszerű kérdést szegez felénk: szeretnél pusztítógépként átgázolni pokoli húslények hordáin? A válaszon szerintem sokat nem kell töprengeni: a projekt számtalan labirintusszerű pályája, folytonos veszélyekben gazdag „bullet hell” stílusa és több mint negyven fegyverből álló arzenálja biztosítja, hogy ne unatkozzunk. Ha azonban még ennél is többre vágynánk, akkor lehetőségünk adódik beülni a játék számos mecha-robotjának egyikébe, hogy minden szempontból rendet tegyünk az akadékoskodó démonok között.


Source of Madness

Az elképzelhetetlenül nagyhatalmú kozmikus entitások által uralt világban játszódó projekt egy magányos akolitus bőrébe bújtat, ki számos rettenetes vidéket átszelve próbál eljutni a gonosz szívéig – küldetését azonban a folyton változó vidék, valamint a ravasz mesterséges intelligencia által irányított csápos, kozmikus rémségek is megnehezítik majd. Természetesen akolitusként számos felszerelés, mágia és egyéb képesség áll rendelkezésünkre a szörnysereg ellen, elhalálozásunk esetén azonban – megszokott roguelike módra – mindenünk elveszik, úgyhogy az odafigyelés nem árt.


Ezzel pedig el is érkeztünk listánk végére – reméljük, találtatok a felhozatalban nektek szimpatikus játékot, játékokat. Következő epizódunk szokás szerint körülbelül egy hónap múlva érkezik majd, hogy bemutassa a 2022 júniusában megjelenő ígéretes játékprojekteket. Minden indie rajongót szeretettel visszavárunk!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions