You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Steampunk Pinocchio, varázslós FPS és kaszabolás randiszimulátorral ötvözve – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2023 Szeptember

Gare – 2023. augusztus 31. 14:41
Share on

Üdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2023 szeptemberi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

De ne is vesztegessük tovább az időt, csapjunk egyből a lovak közé:

Lies of P

A Lies of P című Soulslike akció-RPG abszolút nem kívánja titkolni, hogy konkrétan milyen játékok inspirálták. A projekt gyakorlatilag a Bloodborne-t helyezi steampunkos, Pinocchiós történetbe, s szinte egy az egyben azt nyújtja, amit a From Software nagysikerű szériájától elvárna az ember. Ez természetesen a nehézségi szintre is igaz – aki kihívásra vágyik, az itt meg fogja találni.



Witchfire

A Witchfire című dark fantasy lövölde a The Astronauts csapatától érkezik, kiknek nevét többek között a The Vanishing of Ethan Carter című 2014-ben kiadott narratív kalandjátékhoz köthetjük, azt azonban ne feledjük, hogy a csapat bizonyos tagjai anno a Bulletstorm és a Painkiller című FPS játékokon is dolgoztak. A történet szerint az Egyház megbízásából indulunk útnak, hogy felkutassunk egy misztikus ereklyét, mellyel végre jelentős fordulatot vehetne a boszorkányok ellen vívott véres háború – hősünk így ősi mágiával és egy tucatnyi fegyverrel felvértezve veti bele magát egy pokoli világba, hol a túlélés csak rajtunk múlik.



Eternights

A Studio Sai projektjének alapfelállása picit lehangoló – a világvége a küszöbön, az emberek pedig sorra változnak vérszomjas szörnyetegekké, a fentiekhez azonban egy nem várt csavar is társul, az Eternights ugyanis egy anime stílusú akciójáték, mely a hack’n’slash kaszabolást ötvözi a randiszimulátorok sajátosságaival. Nem, az előző mondatot nem gépeltem félre: habár az óra ketyeg, a világvégéig pedig csupán napok vannak hátra, két szörnypüfölés között még a mellénk szegődő anime-lányokkal is románcba elegyedhetünk majd.



Summum Aeterna

Az Aeternum Game Studios műhelyében készülő projekt a roguelike és a metroidvania műfajok sajátosságait gyúrja egybe, főhőse pedig maga a Sötétség Királya: egy halhatatlan harcos, kit legyőzni ugyan le lehet, végleg megölni azonban nem – bizony, így jön a képbe a roguelike vonal. A készítők továbbá egy ún. „seed” rendszert is beiktattak a játékba, mely véletlengenerált helyszíneket garantál, változó (pozitív és negatív) sajátosságokkal és nehézségi szinttel. A metroidvania műfaj rajongói mindenesetre otthon fogják érezni magukat: pörgős akció, számos eltérő dungeon és bossharc, valamint megannyi fejleszthető fegyver várja majd a kihívásokra kiéhezett kalandorokat.



El Paso, Elsewhere

A Strange Scaffold csapatának El Paso, Elsewhere című neo-noir akciójátéka a legendás Max Payne sorozat által kitaposott ösvényen haladva próbálja majd megdobogtatni a lassított felvételben vetődő lövöldözés szerelmeseinek szívét. A projekt a Max Payne-el ellentétben azonban természetfeletti csavart is iktat sztorijába, eltökélt főhőse ugyanis a sötétség erőivel – vérfarkasokkal, vámpírokkal és egyéb bányarémekkel – veszi fel a küzdelmet egy elátkozott, 46 szintes motelben.



REMEDIUM

A REMEDIUM története egy halálos ragály által megtépázott világban játszódik, hol egy szerencsés (vagy bizonyos szempontból szerencsétlen) túlélőt alakítunk, ki sajnálatos módon maga is megfertőződött. Megkezdődik tehát a versenyfutás az idővel, méghozzá egy olyan, mutálódott szörnyetegek, gólemek, gargoyle-ok és egyéb rémségek által benépesített világban, mely nem könyörül a gyengéknek – a nonstop lövöldözés mellett így bájitalokat is kell kotyvasztunk, sőt, olykor saját betegségünket fegyverként használva kell majd elsöpörnünk az utunkba kerülő borzalmakat.



Ezzel pedig el is érkeztünk listánk végére – reméljük, találtatok a felhozatalban nektek szimpatikus játékot, játékokat. Következő epizódunk szokás szerint körülbelül egy hónap múlva érkezik majd, hogy bemutassa a 2023 októberében megjelenő ígéretes játékprojekteket. Minden indie rajongót szeretettel visszavárunk!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions