You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Robotok, sötét rituálé és ókori mitológia – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2022 Október

Gare – 2022. október 3. 13:56
Share on

Üdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2022 októberi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

De ne is vesztegessük tovább az időt, csapjunk egyből a lovak közé:

SIGNALIS

A SIGNALIS egy sötét, disztópikus világba kalauzol majd el, nyomasztó hangulattal, sötét folyosókkal és egyéb borzalmakkal – történetének főhőse Elster, egy ún. „Replika”, ki egy távoli bolygón zuhan le hajójával, s merészkedik egy elhagyatott központ falai közé. A játék hagyományos túlélőhorror élményt ígér – elsősorban a Resident Evil és a Silent Hill sorozatok példáját követve –, lenyűgöző vizuális stílusa pedig a régi klasszikus sci-fi animéket idézi.


Asterigos: Curse of the Stars

Az Asterigos az ókori Róma és Görögország építészete által inspirált látványos vizuális stílussal kecsegtet, története során pedig egy Hilda névre hallgató fiatal harcos bőrébe bújva kell felfedeznünk Aphes elátkozott városát, hogy felkutassuk eltűnt édesapánkat. A Soulslike műfaj által kitaposott ösvényen haladó projekt hatalmas, szerteágazó helyszíneket ígér, telis-tele titkokkal, mellékküldetésekkel, valamint természetesen veszélyes ellenfelekkel és hatalmas bossharcokkal.


9 Years of Shadows

A 9 Years of Shadows egy gyönyörű pixelgrafikával megáldott Soulslike akció-RPG, melynek világában a sötétség megfosztotta az embereket az örömöktől és a reménytől. A korrupció fészke a Talos Kastély, hősnőnk, Europa pedig egy mágikus medve, Apino társaságában indul útnak, hogy leküzdje az útjába akadó borzalmakat, és megmentse a világot.


Potionomics

A legtöbb RPG-ben a bájital-árus szerepét általában nemjátékos karakterek töltik be, a Potionomics azonban máshogy gondolkodik: főhőse a fiatal Sylvia, ki egy elhunyt családtagtól örököli meg a helyi bájital boltot. Ránk hárul így a feladat, hogy kikotyvasszuk a legjobb italokat és kamatoztassuk eladói hozzáértésünket, miközben kalandorokkal üzletelünk, s megpróbáljuk felfuttatni bizniszünket.


Hell is Others

A vér az élet a Hell is Others című akciójátékban, melynek főhőse a magányos Adam Smithson – a férfi egyedül él magasan fekvő apartmanjában, időközönként azonban letéved Century City sötét, kegyetlen utcáira, hogy megküzdjön a fizetőeszközként használt vérért. Magára a vérre amúgy hősünk bizarr növényeinek is szüksége van: ha jól bánunk velük, gyümölcs helyett ugyanis lőszerrel ajándékoznak meg.


Saturnalia

Az olaszországi Szardínia folklórjára építő Saturnalia-ban számos játszható karaktert irányítva térképeznünk fel egy labirintusszerű falvat, hol hőseink eltérő képességeire hagyatkozva kell fejtörőket oldanunk és új átjárókat megnyitnunk, miközben egyre mélyebbre ássuk magunkat egy sötét rituálé titkaiba – az egyre terjedő sötétségben azonban csupán gyufákat használva gyújthatunk fényt, maga a falu pedig karaktereink elhalálozása után minden egyes alkalommal átváltozik, soha nem marad ugyanolyan.


The Plague Doctor of Wippra

A középkorban játszódó The Plague Doctor of Wippra sztorijában egy egyszerű orvosként kell megküzdenünk egy látszólag lehetetlennek tűnő feladattal – terjed ugyanis a pestis, hősünk így Wippra városába utazik, hogy segítsen a rászorulókon. Klasszikus point & click kalandjáték lévén tárgygyűjtögetésre, tárgykombinálásra és fejtörőoldásra számíthatunk, a történet során pedig tapasztalni fogjuk a tudomány és a hiedelmek elkerülhetetlen megütközését.


Ezzel pedig el is érkeztünk listánk végére – reméljük, találtatok a felhozatalban nektek szimpatikus játékot, játékokat. Következő epizódunk szokás szerint körülbelül egy hónap múlva érkezik majd, hogy bemutassa a 2022 novemberében megjelenő ígéretes játékprojekteket. Minden indie rajongót szeretettel visszavárunk!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions