You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Öt ígéretes indie játék, amit a nyári Steam Next Fest alatt kipróbáltunk

Gare – 2022. június 22. 11:23
Share on

A Steam-en a nyár természetesen nem csak a hatalmas leárazások időszaka: ilyenkor kerül lebonyolításra többek között a Steam Next Fest is, melynek során többszáz videojáték-demó kerül a reflektorfénybe, hogy lenyűgözze a kíváncsi játékosokat. Szokásunkhoz híven mi ezúttal is belekóstoltunk a felhozatalba, s végül kiválasztottuk azt az öt játékot, mely leginkább elnyerte a tetszésünket:

Old Skies

A Wadjet Eye Games point & click kalandjátékai nem igazán szoktak csalódást okozni, az Old Skies demója pedig megnyugtatott, hogy a cég ezt a jó szokását még mindig megtartotta. A több mint féltucat eltérő korszakban játszódó időutazós kaland érdekes szemszögből mutatja be magát az időutazást, valamint a történelem potenciális megváltoztatását: hősünk egy professzionális időügynök, kinek számára mindez rutinmunka, sőt, szinte már mindennapi dolog. A játék sajátos terminológiái, jól felépített karakterei, valamint dialógusai és szinkronhangjai mind-mind garantálták, hogy egyből el tudjak veszni az Old Skies sajátos világában és sztorijában – maga a sztori pedig természetesen szintúgy hozta a formáját, váratlan fordulatokkal és személyes drámával.

The Tarnishing of Juxtia

Van, amikor az ember nem vágyik sokra, s nem kívánja túlkomplikálni a dolgokat. Van, amikor egyszerűen 2D-s Dark Souls-ra vágyik, a The Tarnishing of Juxtia pedig pontosan ezt nyújtja. A From Software nagysikerű dark fantasy sorozata előtt tisztelgő projekt színes, élettel teli pixelgrafikával varázsolja nyomasztó világát képernyőinkre, játékmenete pedig kellemesen ismerős. Amire számíthatunk: jól időzített kitérések, gurulások, hatalmas kardok és páncélok, valamint kegyelmet nem ismerő bossharcok, melyek pontos kiismerése elengedhetetlen a sikerhez. A The Tarnishing of Juxtia ugyan nem találja fel a spanyolviaszt, de ezt nem is vártam el tőle – demójával így is jól elszórakoztam.

Nine Sols

Nos, aki hárítás-alapú harcrendszert szeretne, az itt bizony megkapja. A Nine Sols összecsapásai ugyanis pontosan ezt nyújtják – villámgyorsan mozgó szamuráj-hősként halálos precizitással blokkolhatjuk a ránk áradó támadásokat, majd egyetlen gombnyomással robbanthatjuk ripityára mit sem sejtő ellenfeleinket. Emellé tetszetős, rajzfilmszerű vizuális stílus párul, s maga a történet is egy meglepően sötét csavarral indul; a Nine Sols demója így egyből a monitorhoz szegezett, s addig nem is álltam fel mellőle, míg az egészet teljes egészében végig nem vittem. A 2D-s akciójátékok és precizitást igénylő harcrendszerek szerelmeseinek csak ajánlani tudom.

Signalis

A Signalis-ban látszólag sokféle műfaj keveredik. A retro sci-fi esztétika, a klasszikus Resident Evil címek játékmenet-filozófiája, Lovecraft kozmikus horrorja, valamint még egy kis Ghost in the Shell is. Az összhatás azonban remek – olyannyira, hogy kicsit fájóan vettem tudomásul, mennyire rövidre is sikeredett a demó. Ízelítőnek azonban tökéletes volt, a záró képsorok pedig a történet rejtélyeibe is betekintést engedtek, úgyhogy aki a régi klasszikusok előtt tisztelgő sci-fi horrort szeretne némileg animés tálalásban, az jó helyen kopogtat.

Selaco

A Selaco demója némileg az első FEAR játékra emlékeztetett, melyet természetesen hatalmas pozitívumként kell elkönyvelni. A játék nem is vesztegeti az időt: egyből bedob a mélyvízbe, és indul a pörgős akció és non-stop puffogtatás, sprinteléssel, földön csúszással, asztaldöntögetéssel (a félreértés elkerülése végett: ezáltal rögtönzött fedezéket készítünk magunknak) és miegymással. Sőt, még a hatalmas, labirintusszerű pályák – melyeken rendszerint eltévedtem – is a kilencvenes évek klasszikusait idézik, úgyhogy a nosztalgia bizony megvolt.


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions