You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Ősi rejtélyek, cyberpunk akció, időutazás és egy játék vérbeli mazochistáknak – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2021 Július

Gare – 2021. július 1. 15:17
Share on

Üdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2021 júliusi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

De ne is vesztegessük tovább az időt, csapjunk egyből a lovak közé:

Cris Tales

A Cris Tales a mesés, rajzfilmszerű grafikát ötvözi egy taktikus JRPG harcrendszerrel és időmanipulációval, mely, valljuk be, roppant jól hangzik már papíron is. Annak idején a játék demóját mi is röviden kipróbáltuk, s megelégedve konstatáltuk, hogy a Cris Tales egy színes, bájosan karakteres JRPG kaland izgalmas ötletekkel és prezentációval, melyből egy nap akár modern indie klasszikus is válhat.


The Forgotten City

A Forgotten City eredetileg egy Skyrim modként kezdte pályafutását, mára pedig komplett, egyedülálló játékprojektté nőtte ki magát. A történet Róma több ezer évre visszanyúló múltjába repít el, hol egy gyilkos titkokkal és nehéz döntésekkel – no meg következményekkel – átszőtt kalandot kell felgöngyölítenünk.


Vesper

A Vespert-t többek között a 90-es évek hangulatos platformerei ihlették, hőse pedig egy Seven névre hallgató apró robot, ki egyedül veszi fel a harcot a nagyvilággal. Ebben segítségére lesz a Drive Gun című tákolmány, mely a fény elnyelésével kreált sötétséget (melyben aztán lopakodhatunk), sőt, még ellenfeleink elméjét is képes irányítani.


Deepest Chamber

A Deepest Chamber egy roguelike elemekkel fűszerezett kártyás, pakliépítős kalandra invitál, méghozzá egy sötét és könyörtelen dark fantasy világba, hol városunkat egy mágikus kupola zárta el a külvilágtól, az utcákon pedig egy halálos kór tombol.


Unbound: Worlds Apart

Portálok, portálok mindenütt – az Unbound: Worlds Apart bájos kis fejtörős platformernek ígérkezik, melyben a dimenziós kapuké a főszerep. Maga a játék egy számos összekapcsolódó világgal operáló univerzumban játszódik, hol a hősünk által lerakott portál-kapuk kulcsszerepet játszanak majd az ilyen-olyan akadályok, fejtörők megoldásában.


Guild of Darksteel

Halhatatlan vagy, de milyen áron? A Guild of Darksteel sztoriközpontú akció-kaland, mely egy ármányban és veszélyekben gazdag dark fantasy-t világot tár elénk – hősünk egy halhatatlan zsoldos, kinek missziója, hogy feltárja a Ravenrock városa alatt lappangó borzalmas titkokat.


Black Skylands

A magát a “skypunk” műfaj első képviselőjéként beharangozó Black Skylands egy felsőnézetű akciójáték, melyben egy léghajó kapitányát irányítjuk, s hol a határ maga a csillagos ég. Fejleszd léghajódat, küzdj meg ádáz ellenfelekkel a földön és a felhők közt egyaránt, majd építsd fel saját légierődödet, hogy te légy az egek koronázatlan királya.


Eldest Souls

Íme egy játék a vérbeli mazochistáknak. A projekt címét olvasva nyilvánvalóvá válik, hogy konkrétan melyik méltán népszerű sorozat ihlette a játékot – sötét kalandja hatalmas bossharcokat és brutális kihívásokat nyújt, melyeket valószínűleg csupán a legeltökéltebb, legrátermettebb Souls veteránok lesznek képesek majd legyűrni.


The Ascent

Pörgős akció egy cyberpunk világban, RPG elemekkel fűszerezve. Első körben ezt kínálja a The Ascent című akciójáték, melynek alapsztorija szerint a minket és még sok hasonló embert uraló megacég váratlanul összeomlik, így ránk hárul a feladat, hogy a dolgok végére járjunk – akár egyedül, akár kooperatív módban, néhány társsal az oldalunkon.


Ezzel pedig el is érkeztünk listánk végére – reméljük, találtatok a felhozatalban nektek szimpatikus játékot, játékokat. Következő epizódunk szokás szerint körülbelül egy hónap múlva érkezik majd, hogy bemutassa a 2021 augusztusában megjelenő ígéretes játékprojekteket. Minden indie rajongót szeretettel visszavárunk!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions