You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Nindzsa-ugrások, holdutazás, groteszk bossharcok és klasszikus kardforgatás – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2023 Augusztus

Gare – 2023. augusztus 1. 20:30
Share on

Üdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2023 augusztusi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

De ne is vesztegessük tovább az időt, csapjunk egyből a lovak közé:

Blasphemous 2

A The Game Kitchen és a Team17 várva-várt Soulslike/Metroidvania stílusú folytatása augusztus 24- én fog berobbanni PC-re és konzolokra egyaránt, s mint azt már korábban megtudtuk, az első játék Wounds of Eventide DLC-jében felvázolt események után játszódik majd. Az ún. Penitent One visszatér, hogy felvegye a küzdelmet a Miracle-el, s újra egy borzalmasan eltorzult világot járjon be, groteszk bossharcokkal, nemlineáris felfedezéssel és brutális akcióval teletömve.


En Garde!

Az En Garde demóját már idén egyszer kipróbáltam, a Fireplace Games kardforgatós akció-kalandja pedig egyből belopta magát a szívembe – ez talán senkit nem lep meg, de pontosan ezért is szerepeltetem jelen listánkon. A stílusos, némileg rajzfilmes grafikával megáldott projektben egy elszánt kalandor, Adalia de Volador bőrébe bújunk majd, ki számos egzotikus helyet felfedezve méri össze kardforgatói képességét mindazzal, aki az útjába kerül – mindenesetre aki elsajátítja a precíz hárítások, kitérések és vágások művészetét, annak sok félnivalója nem lesz.


Sea of Stars

A Sabotage Studio fejlesztőcsapatának projektje a régi klasszikus JRPG-ket ülteti modern köntösbe, története szerint pedig két fiatal vág bele egy hatalmas kalandba, hogy a nap és a hold erejét kombinálva állítsák meg egy gonosz alkimista szörnyű kreálmányait. A Sea of Stars körökre osztott harcrendszert ígér, sztoriját a szokásos JRPG-s elemeken túl számos csavarral fűszerezi, a világmegmentés mellett pedig megannyi egyéb tevékenységgel (horgászat, főzés, stb.) is szolgál majd – aki nagy rajongója a műfajnak, az szerintünk vessen rá egy pillantást augusztus végén, a csapat ugyanis ekkorra tervezi a játék megjelenését.


30XX

A 30XX a pörgős akció-platformerek sajátosságait ötvözi a roguelike stílussal, s egyben a 2017-ben megjelent 20XX folytatása is – a játékot olyan 2D-s klasszikusok inspiráltak, mint a Mega Man X, a nonstop akciót pedig a roguelike-féle kiszámíthatatlanság s újrajátszhatóság teszi majd élvezetesebbé. Kapunk továbbá két merőben eltérő játszható karaktert is, kikkel vagy egyedül, vagy kooperatív módban (lokálisan és online) ugorhatunk majd neki a pályáknak. A játék jelenleg Korai Hozzáférésen érhető el, teljes verziója pedig idén augusztusban fog debütálni.


Ninja or Die: Shadow of the Sun

A Ninja or Die egy halálos iramban mozgó, roguelite elemekkel fűszerezett akció-platformer, melyben legfontosabb teendőnk elsősorban az ugrás lesz: ez a játékmenet alappillére, s ezt kell elsajátítanunk a siker érdekében, miközben egy furcsamód átalakult Edo-kori Japánt fedezünk fel. A játék egygombos irányítással operál, pályái procedurálisan generáltak, nindzsa főhősünkön túl pedig további játszható karaktereket is feloldhatunk majd, többek között egy szamurájt és egy elsősorban távolsági támadásokra fókuszáló gésát is.


Lifeless Moon

A 2014-es Lifeless Planet szellemi utódjaként beharangozott Lifeless Moon-ban egy Apollo-kori asztronautát irányítunk majd, ki a holdra utazik, ott azonban nem egészen azt találja, amire számított – a holdon ugyanis egy elhagyatott városra bukkan, elfeledett titkokkal és furcsa technológiákkal, ha pedig ez nem lenne elég, az előtte itt járt tudósok emlékei és traumatikus múltjai is meg-megjelennek, tovább mélyítve a helyszínt övező misztikumot.


Ezzel pedig el is érkeztünk listánk végére – reméljük, találtatok a felhozatalban nektek szimpatikus játékot, játékokat. Következő epizódunk szokás szerint körülbelül egy hónap múlva érkezik majd, hogy bemutassa a 2023 szeptemberében megjelenő ígéretes játékprojekteket. Minden indie rajongót szeretettel visszavárunk!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions