You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Kung fu, világháború és középkori őrület – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2022 Január

Gare – 2022. február 1. 19:31
Share on

Üdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2022 februári epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

De ne is vesztegessük tovább az időt, csapjunk egyből a lovak közé:

Martha Is Dead

Bizarr módon indul az LKA fejlesztőcsapatának pszichológia thrillere: 1944-ben, az olaszországi Toszkánában brutálisan meggyilkolnak egy Martha névre hallgató nőt, kinek holttestét egy helyi tó közelében találják meg. A Marth is Dead sztorija a valódi történelmi eseményeket és helyszíneket ötvözi a helyi folklór elemeivel, főhőse pedig Martha ikertestvére, ki megpróbál fényt deríteni a gyilkosság mögött lapuló igazságra.


Rise of the Third Power

Az Ara Fell-ről elhíresült fejlesztőcsapat új projektje ismét a régi nagy RPG játékoknak hódol, a műfaj szerelmesei így számíthatnak hatalmas, epikus kalandokra, politikai ármánykodásra, valamint számos, eltérő motivációkkal megáldott karakterekre. A fejlesztők elmondása szerint a játékot részben a késő 1930-as évek Európájának politikai klímája ihlette; történetében egy csapatnyi hős igyekszik felvenni a harcot egy veszélyes ambíciókat hordozó uralkodóval, hogy meggátolják egy újabb háború kitörését.


Sifu

A Sifu történetének középpontjában egy bosszúra éhes kung fu harcos áll, ki a családja meggyilkolásálért felelős személyeket próbálja levadászni, így temérdek közelharcra és intenzív pofozkodásra számíthatunk. A kung fu mentalitás azonban más szempontból is a játékmenet szerves részét alkotja: mint azt egy nemrég kiadott előzetes is magyarázza, ezen harcművészet elsajátítása folytonos gyakorlással és önfejlesztéssel jár, a Sifu világában pedig a halál nem feltétlen végleges. Minden egyes elhalálozáskor ugyanis lehetőségünk adódik tapasztalati pontjainkat új képességekre költeni, majd ezt követően feltámadni – a feltámadás révén azonban némileg öregszünk is, egészen addig, amíg már nincs hova öregednünk. A gyakorlás és önfejlesztés így, talán mondanunk sem kell, elengedhetetlen lesz a sikerhez.


Infernax

Az erőteljesen nosztalgikus külsejű, s elsősorban a NES-es klasszikusokat felidéző projektben egy bátor lovagot alakítunk, ki szülőföldjét próbálja felszabadítani a gonosz uralma alól – számos katakomba, labirintus és kastély várja, hogy bejárjuk, folyosóikat pedig természetesen groteszk lények és boss-szörnyek népesítik be, így unatkozni valószínűleg nem fogunk. További érdekesség, hogy a játék külön hangsúlyt fektet a kaland során hozott döntéseinkre, valamint ezek következményeire, sőt, több eltérő végkifejlettel is kecsegtet.... úgyhogy aki nem akarja, hogy a karma jól ellássa a baját, az ne legyen bunkó az NPC karakterekkel?


Heroine Anthem Zero 2 : Scalescars Oath

A Heroine Anthem Zero 2 egy látványos, anime-stílusú akció-RPG, mely a számtalan kaland és pörgős akció mellett még jelentős mennyiségű történetmesélést is ígér – s habár be kell vallanom, hogy a projekt Steam oldalán közzétett történeti bevezető több kérdést merített fel bennem, mint amennyit megválaszolt, maga a játék már első ránézésre remeknek ígérkezik, így mindenképpen érdemel egy helyet listánkon.


KungFu Kickball

Megszületett a válasz az emberiséget régóta foglalkoztató kérdésre, miszerint: milyen videojáték keletkezne, ha kereszteznénk a kung fu-t a focival? Nos, valami ilyesmi. A KungFu Kickball nem fogja vissza magát, sőt el is várja, hogy profi harcművésszé válva üssük-vágjuk ellenfeleinket, miközben a pályán pattogó labdát próbáljuk becserkészni, majd a másik csapat harangjába rúgni – a pontszerzéshez ugyanis erre van szükség. S mielőtt valaki megkérdezi... igen, természetesen van online többjátékos mód is, ha barátainkat, ismerőseinket is szeretnénk péppé verni.


Diplomacy is Not an Option

Háború háború hátán – körülbelül ez is lehetne a harcra kiéhezett, megkérdőjelezhető jellegű király mottója, kinek szolgálatában vonulunk csatába a Diplomacy is Not an Option című játékban. A helyzetet megelégelő lázadó parasztok csapatai hatalmas számban vették körbe fallal védett várunkat, nekünk pedig saját kezünkbe kell venni az irányítást, ha győzedelmeskedni szeretnénk. Az ellenséges katonákon túl azonban a természet erőivel, az éhezéssel és pusztító járványokkal is meg kell majd küzdenünk, úgyhogy könnyű dolgunk valószínűleg nem lesz.


Ezzel pedig el is érkeztünk listánk végére – reméljük, találtatok a felhozatalban nektek szimpatikus játékot, játékokat. Következő epizódunk szokás szerint körülbelül egy hónap múlva érkezik majd, hogy bemutassa a 2022 márciusában megjelenő ígéretes játékprojekteket. Minden indie rajongót szeretettel visszavárunk!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions