You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Kártyacsalók, cápák és nagyon gonosz szellemek – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2022 Június

Gare – 2022. június 1. 18:00
Share on

Üdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2022 júniusi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

De ne is vesztegessük tovább az időt, csapjunk egyből a lovak közé:

Card Shark

A néma főhőssel operáló Card Shark a 18-ik századi Franciaországba repít vissza, hol a sors érdekes fordulata révén csöppenünk majd bele a szerencse- és kártyajátékok világába – hogy azonban ne teljesen esélytelenül szálljunk versenybe, hősünk és cinkosa megállás nélkül csalnak, csalnak és csalnak. A játék során számos ravasz trükköt elsajátítva kell majd kivarázsolnunk a pénzt ellenfeleink zsebéből, egy dologra azonban mindig ügyeljünk: soha, de soha ne bukjunk le.


Overlord: Escape from Nazarick

Az Overlord: Escape from Nazarick gyakorlatilag egy 2D-s metroidvania, mely az Overlord című dark fantasy anime/regénysorozat világába kalauzol majd el – hősünk az amnéziás Clementine, ki Nazarick sírját kénytelen felfedezni, hogy visszaszerezze elveszett emlékeit és képességeit. Amire biztos számíthatunk: temérdek akció, pörgős parkour-ugrálás, valamint egy teljesen eredeti sztori Kugane Maruyama, az Overlord atyjának közreműködésével.


Souldiers

Ha a Souldiers demója disznópecsenye lenne, akkor bizony mind a tíz ujjamat megnyalnám utána. Körülbelül ez volt az első gondolatom anno a projekt kipróbálása után, mely mesés pixelgrafikájával, remek irányításával és élvezetes akció-platformer játékmenetével hamar levett a lábáról. A projekt sikeresen adja vissza a 16-bites aranykor legjobb elemeit, s szinte megvan benne minden, amit egy tetszetős Soulslike/Metroidvania kalandtól elvár az ember – sőt, még a sztorija is ígéretes, a narratív vonal ugyanis egyből valkűrökkel és a Ragnarok említésével indít.


MADiSON

A sötét, nyomasztó történettel kecsegtető MADiSON-ban főhősünket egy titokzatos, rosszindulatú entitás (egészen pontosan egy gyilkos szelleme) kísérti, ki arra kényszeríti, hogy brutálisabbnál brutálisabb rémtetteket vigyen véghez. Rajtunk múlik csupán, hogy instant kameránkkal és saját józan eszünkkel felvértezve kinyomozzuk az igazságot, a számos fejtörőn és rémálomszerű élményen átverekedve pedig elnyerjük szabadságunkat.


Silt

A Silt című szürreális horror-kaland egy végtelenül hangulatos, fekete-fehér víz alatti világba invitál majd, telis-tele mélytengeri titkokkal, furcsa lényekkel és hatalmas, épület méretű hal-kolosszusokkal. S habár számos akadályt kell majd átszelnünk a sikerhez vezető úton, a játék érdekessége, hogy képesek leszünk megszállni, s így irányításunk alá vonni az utunkba akadó tengeri lényeket, hogy ezáltal oldjunk meg ilyen-olyan fejtörőket.


Madshot

A Madshot története kellően apokaliptikus fordulattal nyit: hősünk az örök élet után kutatva véletlen kozmikus borzalmakat idéz meg világunkba... ami, talán mondanunk sem kell, aligha sül el jól – a hatalmas Cthulhu elnyeli egész városunkat, ez azonban lehetőséget ad számunkra, hogy belülről győzzük le az ősi istenséget. A játék számos procedurális pályán keresztül taszít minket az őrület és a kárhozat végtelenjébe, s állít számtalan kimondhatatlan szörnyeteget és hatalmas boss-lényt az utunkba, kalandjaink során azonban – lévén, hogy roguelite-al van dolgunk – megannyi fegyver és fejlesztés közül választva vehetjük majd fel a harcot a véletlengenerált borzalmakkal.


Ezzel pedig el is érkeztünk listánk végére – reméljük, találtatok a felhozatalban nektek szimpatikus játékot, játékokat. Következő epizódunk szokás szerint körülbelül egy hónap múlva érkezik majd, hogy bemutassa a 2022 júliusában megjelenő ígéretes játékprojekteket. Minden indie rajongót szeretettel visszavárunk!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions