You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Japán horror, szellemek, sárkányok és egy gonosz hercegnő – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2023 Október

Gare – 2023. október 3. 17:10
Share on

Üdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2023 októberi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

De ne is vesztegessük tovább az időt, csapjunk egyből a lovak közé:

World of Horror

A jelenleg Korai Hozzáférésen elérhető, ám hamarosan teljes verzióval előrukkoló World of Horror egy nem mindennapi kalandjáték, mely többek között H.P. Lovecraft, valamint a népszerű horror-manga rajzoló, Junji Ito munkássága előtt tiszteleg. A kellemesen retro grafikával életre kelő játék körökre osztott harcrendszerrel operál, sztorija pedig telis-tele van túlvilági borzalmakkal, úgyhogy aki horror-rajongónak vallja magát, vagy legalábbis kedveli a fentebb említett két alkotó műveit, az mindenképpen vessen rá egy pillantást.


Ontotis

Az október ugye a rettegés hónapja, úgyhogy folytassuk is listánkat egy újabb horror címmel, konkrétan az Ontotis-al. Ebben a kalandjátékban egy gyászoló férjet alakítunk, ki felesége elvesztése után gondnoki munkába kezd, hogy némi békére és nyugalomra leljen. Az új munka azonban nem teljesen úgy alakul, mint azt hősünk gondolná: az egyik ház körül ugyanis furcsa jelenségek kezdenek el történni, s ahogy mélyebbre ássuk magunkat a rejtélyekben, fokozatosan elő-előkerül az igazság a vidék sötét múltját és az egykori lakosok sorsát illetően.


Slay the Princess

A cím elég nyilvánvalóan leírja, hogy mi a teendőnk: meg kell ölnünk a hercegnőt. Tényleg. Ez általában aligha egy hőshöz illő cselekedet, ebben az esetben azonban tényleg így kell tennünk, különben eljön a világvége. Ez a hercegnő ugyanis gonosz és manipulatív, így mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hazugságokkal tőrbe csaljon, elmeneküljön, s elpusztítsa a világot. Úgyhogy nincs más választásunk: ahogy azt a cím is írja, meg kell ölnünk a hercegnőt.


Phantom Rose 2 Sapphire

A Phantom Rose 2 Sapphire egy roguelike pakliépítő játék, melyben a sötétség erőivel kell felvennünk a harcot, hogy megmentsünk szeretett iskolánkat, mindezt pedig – természetesen – a kártyák erejével fogjuk véghez vinni. A játék során a gonosz Phantom-okat legyőzve szerezhetünk majd újabb és újabb kártyákat, hogy paklinkat (és ezáltal arzenálunkat) bővítsük, sőt, alapból két játszható karaktertípus, a Blade és a Mage között is választhatunk – mindkettő egyedi játékstílussal és kártyákkal rendelkezik, úgyhogy már emiatt is érdemes lesz kísérletezni.


Haunted House

A kellemesen bájos vizuális stílussal megáldott Haunted House történetében a fiatal Lyn Graves-t fogjuk alakítani, ki nagybátyja, Zachary Graves titokzatos eltűnése után nyomozva látogat el a férfi hatalmas, ódon házába… a falak között azonban válaszok helyett természetfeletti borzalmakat talál. A fejlesztők elmondása szerint a játék elsősorban a lopakodásra és a kreatív problémamegoldásra lett kihegyezve – a házat felfedezve továbbá csapdába esett barátainkat is ki kell majd szabadítanunk, kik ezáltal szintén játszható karakterré válnak.


The Awakener: Forgotten Oath

A The Awakener: Forgotten Oath-ban egy, a Therad tizenkét istene által megidézett harcost alakítunk majd, kinek egy haldokló világban kell felvennie a küzdelmet a Káosz szolgáival, hogy meggátolja egy nagyhatalmú démon visszatértét. Kalandjaink során a hack & slash játékokra emlékeztető pörgős, látványos harcrendszerrel fogjuk darabokra kaszabolni az ellenállást, miközben további karaktereket oldunk fel, arzenálunkat pedig régi, elfeledett hősök legendás fegyvereivel tömjük tele – ne feledjük azonban, hogy a projekt egy roguelike játék, ami azt jelenti, hogy minden egyes elhalálozáskor elveszítjük a kín-keservesen összegyűjtött cuccainkat, úgyhogy egy biztos: mindenképpen érdemes lesz résen lennünk.


Ezzel pedig el is érkeztünk listánk végére – reméljük, találtatok a felhozatalban nektek szimpatikus játékot, játékokat. Következő epizódunk szokás szerint körülbelül egy hónap múlva érkezik majd, hogy bemutassa a 2023 novemberében megjelenő ígéretes játékprojekteket. Minden indie rajongót szeretettel visszavárunk!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions