You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Hallottasház, démonok, pörgős Soulslike kaland és egyetem-szimulátor – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2022 Augusztus

Gare – 2022. augusztus 2. 16:33
Share on

Üdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2022 augusztusi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

De ne is vesztegessük tovább az időt, csapjunk egyből a lovak közé:

Thymesia

A Thymesia című pörgős, dark fantasy Soulslike nem mindennapi kalandnak ígérkezik, történetében pedig Corvus, a magányos harcos bőrébe bújunk majd, kinek egyik különleges adottsága, hogy képes a legyőzött ellenfelektől elorzott „járvány-fegyvereket” maga is felhasználni. Az ilyen és hasonló képességekre azonban szüksége is lesz, Hermes romba dőlt királyságában ugyanis hemzsegnek a járvány által mutálódott szörnyek, s csakis Corvus elszórt emlékeinek visszaszerzésével leszünk képesek fényt deríteni a sötét igazságra. A játék természetesen kihívásokban gazdag, Souls-inspirált harcrendszer ígér, számos fejleszthető képességgel és járvány-fegyverrel, hősünk pedig szükség esetén képes lesz majd hollóvá változva is megküzdeni a város rémségeivel.


The Mortuary Assistant

Egy halottasház dolgozójának lenni már önamagában sem egy kellemes gondolat sokak számára, a The Mortuary Asssistant azonban ezt az alapfelállást még egy extra csavarral is megtoldja: konkrétan démonokkal. Bizony. A DarkStone Digital horror-kalandjátékában egy éjjel hősünket – ki, talán mondanunk sem kell, egy halottasházi asszisztens – munkába hívják, hogy elvégezzen néhány rutin balzsamozást, a dolgok azonban hamarosan természetfeletti fordulatot vesznek... a megszokott munka mellett így végül okkult rituálékkal és démoni entitásokkal is számolnunk kell. De csak semmi pánik.


REDSHOT

A REDSHOT hőse Jack „Goose” Redshot, ki szerencsétlenségére egy távoli bolygón zuhan le, s reked is ott... hamarosan pedig belekeveredik egy helyi konfliktusba, így mindent meg kell tennie azért, hogy megmentse a világot az azt ostromló támadóktól. A projekt egy kellően szerteágazó, szabadon felfedezhető világot tár majd elénk, melynek minden zegzugát tetszőleges sorrendben járhatunk majd be – a számos rendelkezésre álló fegyver, valamint a bullet time-féle időlassítás hatalmával élve pedig stílusosan, igazi szuperhőshöz méltó módon küzdhetünk majd meg a játék megannyi ellenfelével és boss-szörnyével.


Two Point Campus

A Two Point Hospital-t megalkotó csapat ezen új játéka címéhez hűen ezúttal azzal a feladattal bíz meg, hogy megépítsük és felfuttassuk saját felsőoktatási intézményünket, a fejlesztőktől megszokott humoros hozzáállás azonban természetesen itt is abszolút életteret fog kapni: a lovagképző szemináriumtól elkezdve egészen az óriáspitéket kikotyvasztó főzőstúdióig minden meglesz, hogy egy minden szempontból eszement tanévet tudjunk gólyáink elé varázsolni – a határ pedig maga a csillagos ég.


A Tale of Paper: Refolded

A Tale of Paper főhőse Line, a megelevenedett papírfigura, ki számos eltérő origami alakba képes hajtogatni magát, hogy megoldja a játék fejtörőit – suhanj papírrepülőként vagy ugorj a magasba papírbékaként miközben felfedezed a világot, s beteljesíted készítőd álmait. További érdekesség, hogy a kaland befejezte után három előzménysztori-fejezetet is kapunk majd, egy teljesen eltérő képességekkel megáldott papírhőssel.


Midnight Fight Express

Talán még maga John Wick is meggondolná, valóban ki mer-e kezdeni a Midnight Fight Express főhősével: Babyface az alvilág egy régi, már visszavonult veteránja, ki egy titokzatos drón üzenete miatt mégis vissza kényszerül térni a bandaháborúk és a korrupt kiskirályok által uralt éjszakába, hogy megmentse a várost. Válj legyőzhetetlen akcióhőssé, s küzdj meg több tucatnyi ellenféllel a lehető legkreatívabb módon, felhasználva minden a kezedbe akadó tárgyat, fegyvert és zúzóeszközt, miközben a Noisecream által komponált zene dübörög a háttérben.


Ezzel pedig el is érkeztünk listánk végére – reméljük, találtatok a felhozatalban nektek szimpatikus játékot, játékokat. Következő epizódunk szokás szerint körülbelül egy hónap múlva érkezik majd, hogy bemutassa a 2022 szeptemberében megjelenő ígéretes játékprojekteket. Minden indie rajongót szeretettel visszavárunk!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions