„Ha nyáron felveszek egy páncélt, ott belehalok” – Cosplayerek villámkérdések kereszttüzében /2.

Hora – 2013. december 23. 17:00
Share on

Az Animekarácsony cosplayversenyének eredményhirdetése után már mindenki készülődött hazafelé, de még gyorsan el tudtam kapni a legjobb technika egyik jelöltjét, Ádámszkiné M. Ágnest, aki a népszerű League of Legendsből öltözött be Rivennek. és a kategóriagyőztes Pongrácz Gizella Anitát, azaz Miharu-t, aki Auriel jelmezét viselte a Diablo 3-ból.

Redeemed Riven a LoL-ból

Mióta cosplayezel?

A 2013-mas tavaszi MondCon óta, amikor a Lara Croft hasomásversenyen indultam, és első helyezettként térhettem haza.

Ez hányadik jelmezed volt?

Ez a második jelmezem volt, sokat néztem technikák, anyagválasztás után és, hogy mit hogyan valósítsak majd meg.

Saját készítésű a jelmezed?

Igen, saját készítésű jelmez, a szabásmintánál kaptam kis segítséget, de úgysem volt könnyű a varrás.

Mennyi ideig tartott az elkészítése?

A tavaszi con után egyből nekiláttam, három hónap volt minimum, a hétvégén egész napokat töltöttem vele, hétköznap 2-3 órát foglalkoztam a cosplay-el.

Mi volt benne a legnehezebb?

Felvenni és próbálgatni, miközben készülődtem vele (csináltam próbababát is, de sajnos nem sikerült valami jól, így azon nem tudtam csinálgatni a jelmezt), és a varrás volt még nehéz, mert nekem az nem az erősségem.

Hogy készültél a színpadi fellépésre?

Ismerősöm segített zenét vágni, mikor az meglett, készítettem egy videót, hogy mit mikor csinálok majd, és hogyan fogok pózolni a színpadon. Sajnos munka miatt időm nem volt betanulni, így a színpadon többnyire improvizáltam csak, és közben arra gondoltam, hogy most még nem kéne lemenni a színpadról, még nincs vége a zenének.

Hogy érezted magad a színpadon?

Nagyon izgultam, és úgy gondoltam, hogy már megint elszúrtam, és csak ugyanazokat a mozdulatokat ismételgetem, és teljesen égés az egész. Szerencsére mikor visszanéztem videóról megnyugodtam, mert egész jól sikerült.

Mi tetszett legjobban a mostani con-on?

A karácsonyi hangulat, és hogy most nem éreztem szervezetlenséget.

Megtetszett-e valami a vásárban, esetleg vettél is valamit?

A HoldfényTeam standjánál az alpakka nagyon megtetszett, de most már nem akartam költekezni, de a jövőben lehet, hogy beszerzek egy cuki alpakkát.

Köszönöm szépen!

Én köszönöm!

A remény angyala, Auriel

Indulás előtt még pont elcsíptem a legjobb technika kategória győztesét, Pongrácz Gizella Anitát, azaz Miharu-t. Igaz ekkor már kényelmesebb viseletre váltott, de aki látta kora délután az Auriel jelmezét a Diablo 3-ból, azt biztos nem lepte meg a zsűri döntése. Beszélgetésünk során ki is tértünk kicsit a részletekre, hogy milyen nehéz is egy-egy kiegészítőt elkészíteni.

Hányadszor voltál kint conon?

Hú, fogalmam sincs, rengetegszer. Ha számolnom kéne, húsz fölött biztos.

Hányadik cosplayed volt most, amivel indultál?

Ha jól számolom, akkor a tizenharmadik. Vagy a tizenkettedik, vagy a tizenharmadik.

Ez a darab meddig készült?

Ez a darab olyan öt vagy hat hónap, a kettő környékén mozog, mert hol abbahagytam, hol csinálgattam, de inkább a hat hónaphoz közeledik.

És melyik volt a legnehezebb része, vagy a legtrükkösebb, amin sokat kellett gondolkodni, vagy sokat kellett pepecselni vele?

Hát a legnehezebb része, én úgy érzem, hogy inkább a mellvért rész, illetve a szárny, mert sose készítettem még szárnyat, és most világítás lett belészerelve, ami egyáltalán nem az én asztalom, úgyhogy ehhez kértem szakmai segítséget is az összeforrasztáshoz, de a nagy részét azért én csináltam. A szárnyhoz még külön hevedert kellett csinálni, hogy megtartsa. Ki kellett számítani, hogy kb. milyen súly fogja húzni, tehát komolyabb munka volt, mint maga az egész páncélrész.

Nagyon jól nézett ki.

Köszönöm szépen.

Hogyan készültél a színpadi fellépésre?

Ez egy érdekes dolog, ezzel a cosplay-el már egyszer felléptem, de nem lettem jelölve egyik kategóriában sem, ezért úgy gondoltam, hogy megpróbálom még egyszer a karácsonyi conon, és szerencsére sikerült. Ennek nagyon-nagyon örülök, és nagyon hálás is vagyok. A gyakorlás az azért kapcsolódik ehhez, mert előzőleg amikor felléptem, akkor nagyon beteg voltam, és nem tudtam semmit sem gyakorolni, és koreográfiám sem volt az előző conon, így randomban nyomtam egy kis ilyet meg olyat a kezemmel. Az a baj, hogy nem lehet benne nagyon mozogni, tehát a mostani conon is inkább ilyen saját kútfőből kitalált mozdulatsort próbáltam összehozni, ami sikerült is, és azért illett a karakterhez.

A mostani conon mi volt az, ami legjobban tetszett?

Érdekesképpen nagyon jó volt maga a verseny, de a legjobban, amit élveztem most ebben a conban, az volt, hogy olyan emberekkel találkoztam, akikkel nagyon ritkán. Yuriko-nak is most volt… azaz holnap lesz a születésnapja, de ma lett ünnepelve, és nagyon-nagyon jól éreztem magam, megkínált tortával, ami nagyon finom volt. Ez feldobta a napomat, én úgy érzem. Maga ez a tortás dolog, hogy nem tudtam róla, hogy most lesz a születésnapja, teljesen ki is ment a fejemből, pedig én nagyon tisztelem és becsülöm őt. Nem szokta nyilvánosságra hozni, mikor van a születésnapja, pedig megleptem volna akkor egy kicsi ajándékkal, például egy tábla csokival, vagy valami kis aprósággal, amit magam készítek. De hogy megkínált a tortával, ez teljesen feldobta a napomat.

És nézelődtél a vásárban?

Az a baj, hogy megint nem volt időm nézelődni meg vásárolni, akkor szokott időm lenni arra, hogy ha nem versenyzek. Ezt majd remélem valamelyik conon megint meg tudom csinálni, de csak nyárin fordul elő, hogy nem versenyzek, és akkor tudok végre vásárolni.

Nyáron miért nem versenyzel?

Nyáron azért nem szoktam versenyezni, mert én általában páncélokat készítek, és ha nyáron felveszek egy páncélt, ott belehalok.

Igen, belesülnél.

Belesülök, igen, elég erősen.

Köszönöm szépen.

Én köszönöm szépen.If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions