You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Fürge pókok, halálos nindzsák és gördeszkás madarak – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2021 Szeptember

Gare – 2021. szeptember 1. 21:41
Share on

Üdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2021 szeptemberi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

De ne is vesztegessük tovább az időt, csapjunk egyből a lovak közé:

Webbed

Ha valami úgy néz ki, mint egy pók, úgy viselkedik- mint egy pók, és úgy lengedezik, mint egy pók – akkor valószínűleg az a valami egy pók. A Webbed egy aranyos, pixeles kalandot tár elénk, melynek nyolclábú hőse elsősorban barátját szeretné megmenteni egy gonosz madár karmai közül. Aki kedvet kapott némi Bionic Commando-féle lengedezésre, az minden bizonnyal otthon fogja érezni magát a Webbed vadonjában is.


Flynn: Son of Crimson

A Flynn: Son of Crimson története a felfedezéssel és a megváltással foglalkozik, mesés pixelgrafikával megalkotott világa pedig egy grandiózus kalandra invitál – hőse a fiatal Flynn, ki egy misztikus fegyverekből álló arzenállal próbálja leküzdeni a Scourge seregeit, hogy megmentse szülőföldjét, Rosanticát.


NYKRA

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljes egészében értem a NYKRA alapfelállását, ez azonban nem tántorít vissza attól, hogy megemlítsem listánkon. A játék elvileg az “életről, a szerelemről, a felfedezésről és a zavartságról” szól, az eddig látott képsorok alapján pedig számos mesésen egyedi idegen világba fogunk ellátogatni – kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle.


Lake

Amikor legutóbb értekeztem a Lake-ről, többnyire egy “horrormentes Deadly Premonition”-ként mutattam be, s ez talán nem is áll nagyon messze a valóságtól. A horror helyett úgy látszik, nyugis, 1980-as vidéki hangulatot és meghitt postás-szimulációt kapunk, amivel igazából nincs is gond. Autós üldözések és hatalmas robbanások kétlem, hogy lesznek a sztoriban, aki azonban némi nyugalomra és relaxációra vágyik egy apró kisvárosban, az pontosan erre számíthat.


Tails of Iron

A Tails of Iron kemény, Soulslike-szintű nehézségi szintet és izzasztó harcokat ígér, történetét pedig nem más, mint Doug Cockle, Ríviai Geralt szinkronhangja kommentálja majd. A sztori a patkányok királyságában játszódik, kik elkeseredett háborút vívnak a varangyok seregével – a harc kimenetele csak rajtunk múlik, a túlélés azonban egyáltalán nem garantált.


SkateBIRD

A SkateBIRD-ről szerintem elég körülbelül annyit tudni, hogy gördeszkázó madarakról szól. Megismétlem, mert fontosnak találom leszögezni, hogy igen, gördeszkázó madarakkal van dolgunk. Ha ez nem keltette fel az egyszeri játékos érdeklődését, akkor semmi nem fogja. De most komolyan – gördeszkázó madarak. Mi kell még?


Kena: Bridge of Spirits

Színes, szinte Disney animációs filmbe illő világban játszódik majd a Kena: Bridge of Spirits című bájos akció kaland, melynek hősnője egy fiatal lány, ki egy elhagyatott erdei településen próbálja átvezényelni az elveszett lelkeket a túlvilágra.


Aragami 2

A 2016-os év egyik kellemes meglepetése volt az Aragami, így a folytatást is izgatottan várjuk – hamarosan újra bevonulhatunk az árnyékok világába, hogy ezúttal nem két, hanem egyből háromszemélyes kooperatív módban vadásszuk le ellenfeleinket. Mert ugye a két nindzsánál csak a három nindzsa halálosabb.


Aeon Drive

Gyors tempójú akció-platformer speedrunner csavarral – fejlesztői első körben így mutatják be az Aeon Drive-ot. A sztoriban egy eltérő dimenzióból érkezett űr-ranger kalandjait követjük majd nyomon, ki a hazautat keresi – előtte azonban még Neo Barcelona neonfényes cyberpunk metropoliszát is meg kell mentenie a pusztulástól.


Gamedec

Szeretnél magánnyomozó lenni? Méghozzá egy olyan magánnyomozó, aki a virtuális világok titkait tárja fel? Nos, akkor íme a Gamedec, a szerepjáték, mely lehetőséget ad arra, hogy ezen vágyunkat kiéljük – méghozzá a 22. század cyberpunk jövőjében. A játék mélyen merít az asztali szerepjátékok világából, a virtuális ügyek megoldásában pedig többnyire szabad kezet ad, döntéseinkről pedig nem ítélkezik.


Eastward

Az Eastward története egy mérgező miazma által megtépázott világban játszódik, főhőseink – John, a bányász és Sam, a fiatal lány – pedig együtt indulnak el, hogy otthagyják Sandfill földalatti városát, s új életet kezdjenek a felszínen. A sors, talán mondanunk sem kell, nem kevés bizarr helyszínnel, humoros karakterrel és veszedelemmel hozza össze a párost, kik között szabadon váltogatva kell legyűrnünk majd a játék megannyi fejtörőjét, labirintusát és ellenfelét – mert ugye milyen is lenne egy grandiózus, világkörüli kaland némi veszély és izgalom nélkül?


Ezzel pedig el is érkeztünk listánk végére – reméljük, találtatok a felhozatalban nektek szimpatikus játékot, játékokat. Következő epizódunk szokás szerint körülbelül egy hónap múlva érkezik majd, hogy bemutassa a 2021 októberében megjelenő ígéretes játékprojekteket. Minden indie rajongót szeretettel visszavárunk!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions