You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

E3 2015 legjobbjai /2. – mese-figurák, Transformerek, új kalandok

Gare – 2015. június 17. 23:52
Share on

A 2015-ös E3 szolgált már kellő mennyiségű ínyencséggel idén, a bejelentéseknek azonban még mindig nincs teljesen vége. Ezúttal a Square Enix-é, a Nintendo-é és a PC játékoké a főszerep – íme az általunk legígéretesebbnek tartott címek rövid bemutatója.

Hyrule Warriors, Triforce Heroes, Star Fox Zero

Elsőként talán kezdjük egy korábban már kiszivárgott címmel: az eredetileg Wii U-exkluzív Hyrule Warriors hamarosan 3DS-re is ellátogat. A kézikonzolos verzió az összes DLC-t tartalmazza majd, valamint új karakterekkel is kecsegtet: a Wind Waker-es Tetra és Hyrule királya is csatlakozik majd a felhozatalhoz. S ha már a Zeldánál tartunk: új 3DS-es Zelda játék van a láthatáron Triforce Heroes néven, melynek középpontjában ezúttal a három játékost számláló kooperatív játékmenet lesz majd, megjelenése pedig idén ősszel várható. Visszatér a híres Star Fox sorozat is: A Star Fox Zero az idei ünnepi szezon során fog megjelenni, érdekessége pedig a Wii U kontroller révén lehetővé tett belső nézetű mód.

Shin Megami Tensei x Fire Emblem, Fire Emblem Fates

A színes Shin Megami Tensei x Fire Emblem újabb táncolós előzetessel tért vissza, s megmutatkozott a Fire Emblem Fates névre keresztelt új 3DS-es stratégia RPG is. Ez utóbbiról megtudtuk, hogy a japán verzióhoz hasonlóan szintúgy két – fekete és fehér – verzióban fog megjelenni a jövő év folyamán.

Xenoblade Chronicles X, Maiden of Black Water

Ne feledkezzünk meg azonban a Wii U egyik nagyágyújáról sem. A Xenoblade Chronicles X open world szerepjáték lesz, új előzetese mellé pedig megjelenései dátumot is kapott: Észak-Amerikában és Európában egyaránt decemberben fog startolni: Amerikában 4-én, Európában picivel később. A horrorjátékok rajongói is találnak majd kedvükre valót a Wii U-n, a Project Zero sorozat legújabb tagja, a Maiden of Black Water ugyanis idén ősszel fog megjelenni ideát.

Star Ocean: Integrity and Faithlessness

A Square Enix sem tétlenkedett, újfent bemutatta a Star Ocean: Integrity and Faithlessness-t, azaz a Star Ocean sorozat legújabb tagját, mely ugyan egyelőre 30 FPS-el futott, a végleges verzióhoz azonban 60 FPS-t ígért a csapat – a nyugati megjelenés jövőre várható PS4-en.

Deus Ex: Mankind Divided, Kingdom Hearts 3, Nier, Transformers: Devastation

A Deus Ex: Mankind Divided, mint megtudtuk, kora 2016-ban érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, a várva-várt Kingdom Hearts 3 pedig az “Aranyhaj és a nagy gubanc” Disney filmre alapuló világát mutatta be legújabb előzetesében. Új Nier játék is készül (a Drakengard sorozatra kell gondolni), egy apró csavarral: a játék fejlesztéséért a Platinum Games (Bayonetta) fog felelni. A Platinum amúgy egy Transformers-ihlette akciójátékon is dolgozik: a játék címe Transformers: Devastation, megjelenése pedig idén várható PS3-on, PS4-en, Xbox 360-on, Xbox One-on és PC-n.

PC – Whispers of Oblivion, Killer Instinct

Az idei E3 még egy okból is különleges volt: külön konferenciát kaptak a PC játékok, “műsorvezetőként” pedig a népszerű e-sport kommentátor, Sean “Day[9]” Plott jelent meg. A konferencia során többek között tiszteletét tette a színpadon a Blizzard is, s megtudtuk, érkezik a Whispers of Oblivion. Nem új játékra kell azért gondolni, a dolog csupán a Starcraft 2: Legacy of the Void prológusa lesz, mégis érdemes rá felfigyelni, ugyanis bárki számára ingyenesen elérhető less, attól függetlenül, hogy megvásárolta volna-e a korábbi Starcraft részek akármelyikét. Színpadra lépett továbbá a Microsoft fejese, Phil Spencer is, aki a cég PC iránti eltökéltségét kifejezve bejelentette, PC-re is megérkezik majd a Killer Instinct, méghozzá Xbox One cross-play kompatibilitással.

PC – Pillars of Eternity DLC

A klasszikus szerepjátékok kedvelő örömmel fogadták továbbá az Obsidian Entertainment csapatát – bejelentésre került a Pillars of Eternity kiegészítője, a The White March – a játék magasabb szintkorláttal, új képességekkel és új csapattársakkal kecsegtet majd a rajongók számára.


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions