You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

E3 2015 legjobbjai /1. – Robotkutyák, birodalmi lépegetők, régi kedvencek…

Gare – 2015. június 16. 15:40
Share on

Nos, aki úgy gondolta, hogy a Bethesda E3-as felhozatala rendkívül meggyőző volt, az készüljön fel, a rendezvény legnagyobb meglepetései ugyanis még csak most jönnek. Az alábbi felhozatalban az általunk leginkább érdekesnek vélt játékokról ejtünk néhány szót.

Xbox – ReCore

A Bethesda konferenciáját a Microsoft követte, méghozzá nem is akárhogyan: egy új, ReCore névre keresztelt játék került bejelentésre Keiji Inafune (Mega Man, Mighty No. 9) és az Armature Studios jóvoltából. Egyelőre csupán egy rövid előzetest kaptunk, annyit azonban megtudtunk, hogy a ReCore jövő tavasszal érkezik, történetében pedig robot-társainkkal (és igen, egyik ilyen társunk egy robotkutya) vállvetve fogunk felfedezni egy titokzatos bolygót. A következő nagy hír ugyan nem konkrét játékbejelentés, mégis fontosnak ítéljük: az Xbox One ugyanis mostantól kompatibilis lesz régi Xbox 360 játékokkal is – ezek közül közel 100 érkezik az ünnepek során. Az Xbox tulajok továbbá annak is örülhetnek, hogy a Fallout 4 modjai nem csak PC-n, hanem az Xbox One-on (később pedig PS4-en) is elérhetőek lesznek majd.

Dark Souls 3

A konferencia egyik legizgalmasabb bejelentése a Dark Souls 3 volt, még akkor is, ha létezéséről már korábban is értesültünk a kiszivárgott információk alapján. A játék hozza majd a formáját, a szokásos nehézségi szinttel és hatalmas bossharcokkal, megjelenése pedig 2016 elején várható PC-n, PS4-en és Xbox One-on.

Xbox - Hololens

A Minecraft révén bemutatott Hololens szintén sokakat ámított el: a demonstráció során játékosunk fogta az egész virtuális világot, s szó szerint letette az asztalra, hogy onnan közelebbről is megvizslassa, manipulálja – jelen esetben a videó igazán magáért beszél, megtekintését erősen ajánljuk.

EA – Mass Effect

Míg az EA konferenciájának nagy részét gyors kocsikra és sportra fókuszálva töltötte, a Bioware legújabb szerepjátékának előzetese mégis említésre méltó dolog. A játék Mass Effect: Andromeda névre hallgat, a Bioware elmondása szerint pedig sok-sok évvel az eredeti trilógia után játszódik majd, új hősökkel, új galaxisban. A megjelenés a 2016-os ünnepi szezon során esedékes PC-n, PS4-en és Xbox One-on.

Star Wars: Battlefront

Az új Star Wars film által felcsigázott rajongók megtekinthették a Star Wars: Battlefront-ot ia: a népszerű saga alapján készült akciójátékban hatalmas, akár 40 játékost is számláló ütközetekben vehetünk részt a Lázadók, esetleg a Birodalom oldalán – egyszerű, gyalogkatonák is lehetünk, vezethetünk Tie Fighter-t, AT-AT lépegetőket és így tovább; az Erő iránt érdeklődők pedig akár magát Darth Vader-t vagy Luke Skywalker-t megtestesítve is harcmezőre léphetnek majd. Mindezt egy rendkívül látványos játékmeneti előzetes be is mutatja – melegen ajánljuk. A játékban amúgy az AT-AT lépegetők visszaverésére koncentráló Walker Assault módon túl számos egyéb játékmód is felüti majd a fejét, így bízunk benne, hogy nem fogunk unatkozni. A megjelenés az idei év végén, egészen pontosan november 17-én várható PC-n, PS4-en és Xbox One-on.

Sony – Hitman

Ezután pedig jött a Sony konferenciája, ami… nos, felülmúlta elvárásainkat. De ne szaladjuk előre, beszéljünk a Hitman-ről – a népszerű bérgyilkos szimulátor ugyanis december 8-án új játékkal tér vissza PC/PS4/Xbox One platformokon. Mindez így első körben még nem a teljes játék lesz, a fejlesztők ugyanis folyamatos frissítésekkel kívánják majd továbbfejleszteni a játékot a megjelenést követő hónapokban.

The Last Guardian

Úgy látszik, igazuk volt azoknak, akik a The Last Guardian visszatértét jósolták az idei E3-al kapcsolatban: az Ico-ért és a Shadow of the Colossus-ért felelős csapat legújabb project-je hosszú távollét után ismét felbukkant, méghozzá több, mint 6 perces játékmeneti előzetessel és egy 2016-os megjelenési dátummal (PS4-en). Grafikailag ugyan sok változást nem véltem felfedezni a játékon, ez mégsem zavar különösebben – gondolom, legtöbbünk örülünk annak, hogy a játék egyáltalán megjelenik.

Final Fantasy VII remake

Mindezt követően a Square Enix pedig hozzálátott, hogy bejelentse a játékot, amire körülbelül a fél világ várt: az elmúlt idők egyik legnépszerűbb JRPG-je, a Final Fantasy VII remake-je elsőként a PlayStation 4-en fogja tiszteletét tenni. A megfogalmazásból arra következtetünk, hogy esetleg szóba jöhetnek majd egyéb platformok is a jövőben – egyelőre azonban itt az előzetes, mindenki csodálja meg kedvére.

Shenmue

S ha már a régi klasszikusok feltámasztásánál tartunk, akadt még egy meglepetés a Sony tarsolyában: a konferencia során bejelentésre került ugyanis a Shenmue harmadik része. A PS4-re és PC-re érkező akció-kalandjátékot egy Kickstarter kampány fogja finanszírozni (jelen cikk írásakor a szükséges 2 millió dollár már össze is gyűlt), története pedig természetesen a Shenmue 2 után játszódik majd.


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions