Cosplay-áradat a Raktárépületben

LoneStarr – 2013. szeptember 22. 17:25
Share on

Csubakka várt a bejáratnál és néhány (az egész napos helytállástól) megfáradt Jedi lovag. Középfölde egy része is összegyűlt az eseményre, egyedül a Hobbitokat lehetett kissé hiányolni. És Darth Vadert. A Sith nagyúr ezúttal ugyanis kihagyta a Cosplayer Expot, melyet szeptember 21-én rendeztek meg a Millenárison.

Az idő kegyes volt a Cosplayerekhez, így mindenki a szabadban hódolhatott az ilyenkor talán legfontosabb közösségi tevékenységnek; a másik fotózásának. Néhány instrukció az alkalmi fényképésztől, pár bejáratott póz, s már el is készült a snájdig portfólió. Amire egyébként bármikor szükség lehet, hiszen a Cosplay jelenség nem ér véget a Millenárison. Vannak európai, sőt világversenyek is.

A Cosplayer Expo ugyanis nem csupán expo, vagy gála, hanem verseny is. A nevezőknek performanszokat kell bemutatniuk, a legjobbakról pedig a zsűri dönt. A Cosplayer Expo a zsűrielnököt Olaszországból, Rómából hozta. Manuel D'Andrea ezúttal Tim Burton Alice Csodaországban című filmjéből Kalapost jelenítette meg, mondhatni megható tökéletességgel.

Manuel egyébként civilben is jelmeztervezéssel foglalkozik, eddigi legjobb eredménye az Eurocosplayen elért első helyezése. Ott Davy Jones bőrébe bújt bele. Aki látta a Karib-tenger kalózai tetralógiát, az tudja, hogy Davy Jones karakterét élethűen megformálni bizony nem lehet egyszerű feladat. Mint Manuel előadásában elmondta, négy hónapig szöszmötölt a jelmezzel, háromezer kagylót használt fel hozzá és nagy hangsúlyt fektetett a kalap megformálásához. Ezt a részt élvezi a legjobban, így mondhatni testhezálló karaktert választott a magyarországi rendezvényre. Midnight Costumes nevű Facebook oldalán fellelhetők a munkái, de angolul a nevére kereshető lájkolható felületen tartja a kapcsolatot az érdeklődőkkel.

Álom-csapat-háború

Az expón fellépett az egyik nagy közönségkedvenc, a Gyűrűk Ura Cosplay Club. A csapat nem is olyan régen, idén januárban alakult, jelenleg heten vannak, legújabb tagjuk egy ork. A profi megjelenést biztosítja, hogy az alapító tag, Zsikla Gergely, aki egyébként maga Gondor kapitánya, makett „építőiparos”, míg egy másik tag szobrokat készít. Vadász Ákos Tullió – aki a csapat Thranduil Oropherionja – elmondta, klubjuk célja, hogy örömöt vigyenek a mindennapokba; megismertessék másokkal is Tolkient, és az ő világát.

A verseny keretei között nagy sikert aratott a Lennox House Cosplay Team, melyet négy olyan lány hozott létre, akik a Sucker Punch-ból, vagyis az Álomháborúból léptek elő. A csapat vezetője Fésüs Anna hat éve cosplayerkedik, s a többi lánynak is már van kisebb-nagyobb tapasztalata a cosplay rendezvényekkel kapcsolatban, így együtt azonban most először jelentek meg közönség előtt. Dögös csajok, jó zenék – nagyjából csak ennyi indok kellett ahhoz, hogy a Team tagjai a Sucker Punch mellett döntsenek.

Egyik személyes kedvencünk az Istarion Cosplay Team volt. A csapat lányainak szintén ez volt az első közös fellépése. A Team tagjai steampunk stílusban találták ki megjelenítendő karaktereiket. Jelmezüket otthoni dolgokból állították össze: hajszárítóból, füstölőből, és még sok más hétköznapi tárgyból, melyek egyébként teljes mértékben összhangban vannak egymással.

Hogy a sűrű programok és a fantáziavilág minden szegletét képviselő figurák mellett miért árválkodott a bejáratnál egy szomorú buckalakó, az már örökre rejtély marad.


Frissítés:

  • Mint időközben megtudtuk, Vadert az erő szólította el egy esküvőre, hogy a boldogító igen kimondásának szolgálatába állítsa a sötét erőket
  • Többen aggódtatok a magányos buckalakóért, boldogtalanságának okára ugyan még nem derítettünk fényt, de úgy véljük, köze lehet az alábbi képhez:


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions