You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Bunker-horror, mini Thor, titokzatos köd és harci robotok – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2023 Június

Gare – 2023. június 1. 19:19
Share on

Üdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2023 júniusi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

De ne is vesztegessük tovább az időt, csapjunk egyből a lovak közé:

Amnesia: The Bunker

A népszerű horror-széria legújabb tagja az első világháború éveibe repít majd vissza, hőse pedig a címben is szereplő katonai bunker labirintusszerű folyosóin küzd a túlélésért. Néhány dolog mindenesetre ezúttal más lesz: kapunk például egy revolvert, mellyel (talán) megvédhetjük magunkat a folyosókon ránk vadászó rémtől, s habár a fókusz még mindig a pszichológiai horroron és a túlélésen lesz, ez mégis valamivel eltér az előző részekben látottaktól. Szintúgy számíthatunk továbbá véletlenszerű, nem-scriptelt tárgyakra és veszélyekre is, melyek végigjátszásonként más-más élményt nyújtanak majd, a korábbi részek lineáris játékmenetével ellentétben pedig maga a bunker is többnyire szabadon felfedezhető lesz.


Tiny Thor

Az Asylum Square által fejlesztett, s a klasszikus 16-bites korszak előtt tisztelgő pixel-kaland során a fiatal Thor-t irányítva vetjük majd bele magunkat egy kalandba Asgard misztikus világában, hol apró kalapácsunkat, a mini-Mjölnirt forgatva kell leküzdenünk ellenfeleket és makacs fejtörőket egyaránt. További érdekesség, hogy a játék pixelgrafikájához Henk Nieborg neve köthető, ki többek között a remek Contra 4-en és a Shante sorozaton munkálkodott, a zenei aláfestést pedig a legendás Turrican zenéiért felelős Chris Hülsbeck szolgáltatja majd. Egy szó, mint száz: úgy látszik, jó kezekben van a projekt.


Dordogne

A Dordogne, mint az a képekből is kivehető, egy nyugis narratív kalandjáték lesz, melyben a címszereplő dél-francia megyébe teszünk majd képzeletbeli látogatást. Főhősünk Mimi, egy fiatal nő, ki gyerekkora emlékeit éli újra a játék során, s fedezi fel Franciaország mesés, vízfestékes stílussal életre keltett tájait, hogy feltárja saját múltja, valamint családja régóta szunnyadó titkait.


Nocturnal

A Nocturnal-ban egy Ardeshir névre hallgató harcost alakítunk majd, ki hosszú hajóutat követően tér vissza az otthonául szolgáló Nahran szigetre, érkezésekor azonban rá kell döbbennie, hogy az egész szigetet egy titokzatos köd árasztotta el – elindul tehát, hogy megküzdjön a ködben ólálkodó borzalmakkal, s visszaállítsa a békét szülőföldjén. A játékban a köd elleni harc során a tűz lesz elsőszámú fegyverünk, ellenfeleink legyőzésével pedig hamvakat gyűjtögetünk, melyeket Főnix szobrok előtt feláldozva nyerhetünk szert újabb és újabb képességekre a túlélés érdekében.


Oblivion Override

Az Oblivion Override egy távoli, posztapokaliptikus jövőben játszódik, hol az emberiség már rég kihalt, a kaland során így két eltérő képességekkel felvértezett harci robotot irányítunk majd, hogy felfedjük az elhagyatott Dulce Base legsötétebb titkait. A játék egyaránt merít a klasszikus metroidvania és a roguelike műfaj sajátosságaiból, a bázis bugyraiban pedig számos robot-ellenfél állja majd az utunkat, a kalandjaink során gyűjtögetett (s továbbörökíthető) fizetőeszközzel pedig permanens bónuszokat nyithatunk meg – ez a roguelike-ok kedvelő számára nyilván már most ismerősen hangzik. A játék mindenesetre pörgős akciót és több mint 23 brutális közelharci fegyvert ígér, úgyhogy akinek a fentiek hallattán felcsillant a szeme, az mindenképpen vessen rá egy pillantást.


Ezzel pedig el is érkeztünk listánk végére – reméljük, találtatok a felhozatalban nektek szimpatikus játékot, játékokat. Következő epizódunk szokás szerint körülbelül egy hónap múlva érkezik majd, hogy bemutassa a 2023 júliusában megjelenő ígéretes játékprojekteket. Minden indie rajongót szeretettel visszavárunk!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions