You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Boszorkányok, mágia, rémisztő pók-vonat és emlékek manipulálása – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2022 December

Gare – 2022. december 2. 13:41
Share on

Üdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2022 decemberi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

De ne is vesztegessük tovább az időt, csapjunk egyből a lovak közé:

Chained Echoes

A 16-bites korszak JRPG-klasszikusai által ihletett projekt egy epikus, kontinenseket átszelő kalandra invitál majd, története során pedig egy csapat eltökélt hős igyekszik meggátolni egy három királyság között kitörni készülő háborút. Amire számíthatunk: egy körülbelül harminc-negyven órás sztorikampány, a SNES-es klasszikusokat idéző körökre osztott harcrendszer, fejleszthető léghajó, valamint irányítható óriásrobotok, melyeket természetesen csatába is vihetünk majd.


BLACKTAIL

A szláv mondakörből mélyen merítő projekt középpontjában Yaga, a fiatal boszorkány áll, ki eltűnt testvére után kutatva vág bele egy sötét titkokkal és mágiával átszőtt kalandba, melynek során a saját múltja körül keringő igazságra is fényt derít majd. Maga a játék nagyrészt az íjászat és a mágia kombinálására épül – a vadonban elszórt alapanyagokból bájitalokat keverhetünk, képességeinket továbbfejlesztve pedig számos eltérő nyíltípust és varázslatot adhatunk hozzá egyre növekvő repertoárunkhoz. A történet továbbá morális dilemmák elé is állít majd, döntéseinknek pedig mind-mind következményei lesznek, s befolyásolják, hogy Yaga a jó vagy a gonosz irányába fog-e sodródni.


Choo-Choo Charles

Volt már rá példa, hogy ijesztőnek találtál egy vonatot? Nem? Nos, akkor ez hamarosan megváltozhat, a Two Star Games’ csapatának Choo-Choo Charles című vonatos túlélőhorrorjátéka ugyanis szinte egy rémálomba illő alapkoncepciót elevenít meg képernyőinkön. Saját kisvonatunkkal kell majd végigzakatolnunk a nyílt világon, egy bökkenő azonban akad – Charles, a pók-vonat szörnyeteg folyamatosan a nyomunkban lohol, s a vérünkre szomjazik. Nincs más választásunk: vonatunk felfegyverzésével, továbbfejlesztésével vissza kell vágnunk, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljunk a nyolclábú vonat-rémmel.


Aka

Szeretnéd nyugalomban tölteni napjaidat, hogy aztán megtaláld a belső békét? Ha igen, akkor az Aka pontosan efféle kikapcsolódást nyújt majd: hősünk szabadon fedezhet fel egy olyan világot, ahol többnyire azt tehetünk, amit szeretnénk, legyen az kertészkedés, a helyiek megsegítése, vagy éppen egy hatalmas vízidisznó hátán való relaxálás. Az idill azonban elvileg nem tart örökké, a múlt démonjai ugyanis előbb-utóbb utolérnek majd…


Space Wreck

A Space Wreck vérbeli RPG-nek ígérkezik, melyet többek között az első két Fallout játék ihletett – komor posztapokaliptikus világában külön hangsúlyt kap a tradicionális szerepjátszás, olyannyira, hogy még a harcok sem kötelezőek. Szintúgy a Fallout játékokra emlékeztet az, ahogy karaktereink adottságai kihatnak a játékmenetre: ha nem vagyunk elég intelligensek vagy karizmatikusak, az a párbeszédekben is gondot fog okozni, ha pedig túl erősek, izmosak lennénk, akkor például nem tudunk beférni egy amúgy remek átjárót nyújtó szellőzőbe… és így tovább. A problémákat mindenesetre többféleképpen is áthidalhatjuk majd, így aggodalomra semmi ok.


RE:CALL

A RE:CALL című nyomozós kaland nem mindennapi alapfelállással indít, története során ugyanis képesek leszünk beleásni magát saját emlékeinkbe, hogy a múlt megváltoztatásával magát a jövőt is megváltoztassuk. Talán mondanunk sem kell, de az emlékek manipulációja rendkívül hasznos adottság, mely révén számos fejtörőt oldunk majd meg, egy kérdés azonban mégis felmerül: miért is rendelkezik hősünk ezzel a képességgel?


Ezzel pedig el is érkeztünk listánk végére – reméljük, találtatok a felhozatalban nektek szimpatikus játékot, játékokat. Következő epizódunk szokás szerint körülbelül egy hónap múlva érkezik majd, hogy bemutassa a 2023 januárjában megjelenő ígéretes játékprojekteket. Minden indie rajongót szeretettel visszavárunk!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions