You're reading the Hungarian version of this article.Click here to read the English version.

Boncolás-szimulátor, valkűrök, szörnyhentelés és zombik minden mennyiségben – Kedvenc demóink a Steam Jövő Feszten

Gare – 2022. február 28. 14:59
Share on

Steam Next Fest – három szó, ami általában egy dolgot jelent. Demók, demók amíg a szem ellát, s ahogy a csövön kifér. Mi pedig változatlanul itt vagyunk, hogy rendületlenül kipróbáljuk és kivesézzük a felhozatalt, majd végül szépen elétek tálaljuk személyes kedvenceinket. Úgyhogy újabb listára lehet felkészülni, melyben ezúttal akadtak valódi gyöngyszemek is. Íme a februári Steam Next Fest néhány ígéretes címe:

Autopsy Simulator

Meglepő módon ez volt a személyes kedvencem a felhozatalból. A közhelyes, kicsit lejáratott cím ne tévesszen meg senkit: az Autopsy Simulator részletesen bemutatja, hogy a való életben hogyan is zajlana egy boncolás, s habár egyáltalán nem vagyok egészségügyi szakember, még számomra is kellően hitelesnek tűnt a dolog. Sőt, még tanultam is dolgokat. Meg is lepődtem, hogy mennyire képes voltam elmerülni a demóban, s hogy mennyire lebilincselő hangulatot, atmoszférát volt képes teremteni a projekt – a demó vége pedig abszolút arra készteti az embert, hogy mindenképpen kipróbálja a teljes verziót is. A látszat gyakran csalóka, s talán pont ezért ilyen megtévesztő a játék címe is; régen voltam már ennyire megelégedve egy horror (?) játékkal, s habár fogalmam sincs, milyen irányba fog terelődni a sztori, úgy érzem, az Autopsy Simulator sötét titkait mindenképpen érdemes lesz feltárni.

Souldiers

Ha a Souldiers demója disznópecsenye lenne, akkor bizony mind a tíz ujjamat megnyalnám utána. Körülbelül ez volt az első gondolatom a projekt kipróbálása után, mely mesés pixelgrafikájával, remek irányításával és élvezetes akció-platformer játékmenetével hamar levett a lábáról. A Souldiers sikeresen adja vissza a 16-bites aranykor legjobb elemeit, s szinte megvan benne minden, amit egy tetszetős Soulslike/Metroidvania kalandtól elvár az ember – sőt, még a sztorija is ígéretes, a narratív vonal ugyanis egyből valkűrökkel és a Ragnarok említésével indít.

Expedition Zero

Újabb kellemes meglepetés volt az Expedition Zero nyomasztó túlélőhorrorja, melyről nem is olyan rég rövid beszámolót is írtam. Akkor így zártam le gondolatmenetemet: „Úgy érzem, akad még bőven felfedeznivaló az Expedition Zero nyomasztó világában, az általam átélt demó-szelet azonban kellően meggyőző volt. A borzalmas igazságokat rejtő feljegyzések, a titokzatos szellem-lények kongregációja egy elhagyatott templomban, valamint az üres gyereksátrak közt járőröző élőholt mutáns mind-mind rendkívül jól hozták a projekt misztikus, horrorisztikus hangulatát. Ha a teljes verzió megtartja ezt a színvonalat, akkor egy kifejezetten jó túlélőhorrorral fog gazdagodni az indie játékipar – kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle.”

Otherworld Legends

Nagyszerű vizuális stílus és nonstop akció – többek között ezt nyújtja az Otherworld Legends című pörgős, padlógázas tempójú roguelike bunyós kaland. A véletlengenerált labirintusokra épülő projekt demója felhőtlen, túlkomplikálástól mentes pofozkodással startolt, s gyorsan be is lopta magát a szívembe; játszható karakterei mind-mind eltérő stílussal és képességekkel lettek felvértezve, hogy mindenki megtalálja a magának valót. Mikor a játék két szörnyhentelés között az ölembe dobott egy fülhallgatót, mellyel ki tudtam blokkolni a folytonos csetepaték zaját, hogy helyette bársonyos zenét hallgassak... nos, ekkor döntöttem úgy, hogy az Otherworld Legends mindenképp érdemel egy helyet a listánkon.

The Unliving

Ki ne szeretne nekromanta lenni? Ez most költői kérdés volt, úgyhogy hagyjuk is – a The Unliving mindenesetre ilyen szerepet kínál. Főhőse a csupán Nekromantának nevezett nekromanta, ki szentségtelen mágiájával felvértezve indul útnak, hogy rendet tegyen a halandók közt. Rendkívül élvezetes volt élőholt szolgáimat ráuszítani egy csapat falusi ellenállóra, majd hulláikat feltámasztva tovább duzzasztani seregeimet – s habár úgy éreztem, a játékra még ráfér némi csiszolás (élőholt seregem nem mindig volt olyan rettenthetetlen, mint azt szerettem volna), az alapkoncepció miatt szerintem már így is érdemes lesz odafigyelni a projektre.

Kíváncsi vagy, milyen indie játékokkal foglalkoztunk még a közelmúltban? Ismertetőinket itt találod!


If you liked this article, follow us on our channels below and/or register!
Discussions