El Paso, Elsewhere előzetes: Max Payne klón küzdelme vérfarkasok, vámpírok és egyéb fura bányarémek ellenGare – 2021. június 9. 17:39

El Paso, Elsewhere előzetes: Max Payne klón küzdelme vérfarkasok, vámpírok és egyéb fura bányarémek ellenA projekt a Max Payne-el ellentétben azonban természetfeletti csavart is iktat sztorijába, eltökélt főhőse ugyanis a sötétség erőivel – vérfarkasokkal, vámpírokkal és egyéb bányarémekkel – veszi fel a küzdelmet egy elátkozott, 46 szintes motelben.

Elderland előzetes – Lovecrafti akció-szerepjátékot jelentett be a Mantra fejlesztőcsapataGare – 2021. június 8. 15:11

Elderland előzetes – Lovecrafti akció-szerepjátékot jelentett be a Mantra fejlesztőcsapataA készítők saját bevallása szerint a projekt többek között a Castlevania sorozat előtt tiszteleg, harcrendszere pedig a precizitást és az odafigyelést értékeli; akár egyetlen hiba is súlyos következményekkel járhat, a történet során kibontakozó sötét, elátkozott világban ugyanis hemzsegnek a groteszk szörnyek – no meg a feltárandó kincsek is.

Fémdetektálásból misztikum: június 3-án jelenik meg a The Magnificent Trufflepigs kalandjátékGare – 2021. május 31. 17:19

Fémdetektálásból misztikum: június 3-án jelenik meg a The Magnificent Trufflepigs kalandjátékA játék, melyben többek között egy fémdetektorral kell régi, elveszett „kincseket” feltárnunk, június 3-án debütál majd, s egyáltalán nem csak az ásásról szól. Az alapfelállás szerint egy csöndes angol falura utazunk le, hol egy Beth névre hallgató nőnek kell segítenünk felkutatni egy elveszett fülbevalót, mely elvileg valahol a helyi farm földjében szunnyad...

Berserk Boy előzetes – nonstop 2D akció elementális erőkkelGare – 2021. május 31. 14:03

Berserk Boy előzetes – nonstop 2D akció elementális erőkkelA történet a távoli jövőben játszódik, hol a gonosz, megtébolyodott Dr. Genos indít háborút a Föld népei ellen – vele veszi fel a küzdelmet Kei, a fiatal harcos, ki a címszereplő Berserk Boy-já alakulva tesz szert változatos elementális erőkre (villám, tűz, föld, levegő és jég), melyeket természetesen mi, mint játokosok, is irányításunk alá vonhatunk majd.

Bejelentették a Daymare 1994: Sandcastle túlélőhorror játékot – előzetesGare – 2021. május 27. 15:13

Bejelentették a Daymare 1994: Sandcastle túlélőhorror játékot – előzetesA történetben Dalila Reyes, a H.A.D.E.S. névre hallgató szervezet különleges ügynökeként kell behatolnunk egy titkos katonai kutatóbázisra, majd szembenéznünk az ott lappangó borzalmakkal.

Kínos pofozkodás és heavy metal – Of Bird and Cage IsmertetőGare – 2021. június 11. 17:51

Kínos pofozkodás és heavy metal – Of Bird and Cage IsmertetőAmikor először elém tárták az ötletet, hogy próbáljak ki egy szemi-interaktív videojáték formájában előadott kb. 2 órás metálalbumot, érdekesnek találtam a dolgot. Maga a koncepció valamilyen szinten megfogott.

Strangeland Ismertető – Rövidre zárt történet gyönyörű köntösbe csomagolvaGare – 2021. június 7. 17:01

Strangeland Ismertető – Rövidre zárt történet gyönyörű köntösbe csomagolvaA Strangeland a 2012-es Primordia-ért felelős Wormwood Studios csapatának legújabb point & click kalandjátéka, melynek sötét sorsú főhőse kénytelen végignézni, ahogy szerelme folyton a halálba veti magát – a játék a címként is szolgáló Strangeland rémálomszerű karneváljában játszódik, hol emberünk a múlt árnyaival harcolva próbál választ találni összes égető kérdésére.

Nyomozó mosómedve, fejvadász liba és misztikumba forduló nyári kincskeresés – Ígéretes Indie Játékmegjelenések 2021 JúniusGare – 2021. június 2. 16:04

Nyomozó mosómedve, fejvadász liba és misztikumba forduló nyári kincskeresés – Ígéretes Indie Játékmegjelenések 2021 JúniusÜdvözlünk az “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatunk 2021 júniusi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

Mind Scanners Ismertető – Orwelli minijátékok az elmebaj árnyékábanGare – 2021. május 21. 17:03

Mind Scanners Ismertető – Orwelli minijátékok az elmebaj árnyékábanA disztópikus világok jónéhány alkalommal felütötték már fejüket a játékvilág porondján – a cyberpunk-inspirált jövőképektől kezdve az apokaliptikus idősíkokon át pedig számtalanszor láthattuk, milyen katasztrofális irányba terelődhet az emberi történelem.

Szorgos droidok, luxushotel, bizarr karnevál, artúri legenda és kozmikus horror – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2021 MájusGare – 2021. május 3. 17:19

Szorgos droidok, luxushotel, bizarr karnevál, artúri legenda és kozmikus horror – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2021 MájusÜdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2021 májusi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.