Egy titokzatos város, egy amnéziás főhős és egy AI – megjelent az Unreal Life pixelgrafikás kaland angol verziójaGare – 2020. november 20. 16:37

Egy titokzatos város, egy amnéziás főhős és egy AI – megjelent az Unreal Life pixelgrafikás kaland angol verziójaA japánul idén májusban kiadott indie projekt főhőse Hal, egy fiatal lány, ki emlékei nélkül tér magához egy titokzatos városban, hol egyedül egy beszélő, mesterséges intelligenciával felvértezett közlekedési lámpa nyújt számára némi segítséget és útbaigazítást.

Lopakodós vadnyugati kaland – december 3-án érkezik az El Hijo – A Wild West TaleGare – 2020. november 20. 15:39

Lopakodós vadnyugati kaland – december 3-án érkezik az El Hijo – A Wild West TaleA játék gyerekhőse El Hijo, egy hatéves kisfiú, kit édesanyja egy elzárt kolostorban hagy saját védelme érdekében, miután a család farmját banditák hordája égette fel – El Hijo azonban aligha a várakozás híve, így a kolostort hátrahagyva útnak indul, hogy megtalálja édesanyját.

Night is Coming – túlélő-szimulátor a Kárpátok sötét vadonjábanGare – 2020. november 18. 19:18

Night is Coming – túlélő-szimulátor a Kárpátok sötét vadonjábanAz ember joggal hihetné, hogy a Kárpát-hegység vadonjában túlélni, no meg falvat is építeni már önmagában is k ellő kihívást nyújtana, a Wild Forest Studio csapatának Night is Coming című építős menedzsment játéka azonban ennél kicsivel többet tartalmaz.

Misztikus kaland egy trópusi szigeten – december 8-án jelenik meg a Call of the SeaGare – 2020. november 18. 18:08

Misztikus kaland egy trópusi szigeten – december 8-án jelenik meg a Call of the SeaA játék az 1930-as évekbe repít vissza, hol egy Norah nevű fiatal nőt irányítva indulunk nem mindennapi kalandra, hogy felkutassuk eltűnt férjünk expedícióját.

Egy mágusiskola rejtélye – Melody of Mystery címmel új kaland érkezik a Trine 4-hezGare – 2020. november 17. 17:50

Egy mágusiskola rejtélye – Melody of Mystery címmel új kaland érkezik a Trine 4-hezAz összesen hat pályát számláló friss kalandban hőseink az Astral Academy mágusiskolájába látogatnak el, hol titokzatos körülmények között az összes diák egytől egyig elaludt – a gond csak az, hogy képtelenek felébredni.

Amnesia: Rebirth – Sötétben tapogatózva – IsmertetőGare – 2020. október 27. 20:40

Amnesia: Rebirth – Sötétben tapogatózva – IsmertetőHősünk egy bizonyos Anastasie "Tasi" Trianon, ki az algériai sivatag kellős közepén szenved repülőszerencsétlenséget, majd tér magához egyedül, s többnyire emlékek nélkül – más választás híján így elindul, hogy kiderítse, konkrétan mi is történt vele és eltűnt társaival. Amnesia játék révén ugye mégis csak amnéziás hőssel kell kezdenünk a sztorit.

Zombik, világháború, démonok és cuki pókok – Játékok, amiket az őszi Steam Game Festival ideje alatt kipróbáltunkGare – 2020. október 12. 18:43

Zombik, világháború, démonok és cuki pókok – Játékok, amiket az őszi Steam Game Festival ideje alatt kipróbáltunkA levegő kezd lehűlni, a levelek sárgulnak, a Steam Game Festival pedig újra eljött, hogy ismét több tucatnyi demót öntsön az érdeklődő játékosközönség kollektív nyakába. S hogy nekünk mely demók jöttek be leginkább? Íme személyes listánk:

Vaporum: Lockdown – Steampunk robotok és agymunka gőzerővel – IsmertetőGare – 2020. szeptember 30. 11:35

Vaporum: Lockdown – Steampunk robotok és agymunka gőzerővel – IsmertetőA Vaporum: Lockdown története egy Ellie Teller névre hallgató elszánt tudós kalandjait követi nyomon, ki Arx Vaporum mechanikus tornyából próbál elmenekülni, miután ott elszabadul a pokol, s többek között a robotok, valamint a kísérleti mutánsok és egyéb rémségek végeznek a személyzettel.

Metamorphosis – Egy bogár mindennapjai – IsmertetőGare – 2020. augusztus 31. 15:41

Metamorphosis – Egy bogár mindennapjai – IsmertetőFranz Kafka “Az átváltozás” (The Metamorphosis) című novellája, melyben egy fiatal férfi egy nap azon találja magát, hogy szörnyű rovarrá változott, talán a kora huszadik század egyik legmeghatározóbb irodalmi alkotása – így számomra az sem túl meglepő, hogy egyes fejlesztők videojáték formájában igyekeznek megemlékezni róla.

What Happened – Fontos mondanivaló, gyenge kivitelezéssel – IsmertetőGare – 2020. augusztus 14. 16:13

What Happened – Fontos mondanivaló, gyenge kivitelezéssel – IsmertetőA What Happened olyan projekt, mely véleményem szerint egy rendkívül fontos témára tapint rá. A történet középpontjában Stiles, egy gondterhelt középiskolás tanuló áll, ki folytonos harcot vív a saját elméjében dúló szorongásérzettel és depresszióval, s kinek mentális állapotát a játék számos szürreális, gyakran szimbolikus élmény révén tárja elénk.