Stresszoldó rendrakás-szimulátor, vadnyugati miliő, klasszikus szerepjáték – kipróbáltunk pár demó játékot a PAX Online 2020-rólGare – 2020. szeptember 17. 18:34

Stresszoldó rendrakás-szimulátor, vadnyugati miliő, klasszikus szerepjáték – kipróbáltunk pár demó játékot a PAX Online 2020-rólÚjra elérkezett az idő: a PAX Online alkalmából számos videojáték demó vált ideiglenesen elérhetővé a Steam-en, mi pedig – az indie játékok iránti csillapíthatatlan étvágyunktól hajtva – ismét kipróbáltunk néhány ígéretesnek tűnő címet, hogy aztán röviden beszámoljunk tapasztalatainkról.

Furcsa, analóg disztópikus világba kalauzol majd a The Invincible című sci-fi kalandGare – 2020. szeptember 16. 14:35

Furcsa, analóg disztópikus világba kalauzol majd a The Invincible című sci-fi kalandA játék egy érdekes, retro-jövőbeli alternatív idősíkban játszódik, hol mindennapos az űrutazás, a hidegháború soha nem ért véget, a technológia pedig a digitális forradalom hiányában elsősorban analóg maradt.

Ghostrunner előzetes – október végén érkezik a parkour-elemekkel fűszerezett pörgős cyberpunk akcióGare – 2020. szeptember 16. 13:51

Ghostrunner előzetes – október végén érkezik a parkour-elemekkel fűszerezett pörgős cyberpunk akcióA látványos parkour-ral fűszerezett cyberpunk kaland története egy futurisztikus disztópiába kalauzol majd el, hol az emberek az ún. Keymaster zsarnoki befolyása alatt kénytelenek élni – hősünkre így nem kisebb feladat vár, mint hogy megmássza a hatalmas Dharma tornyot, és véget vessen a Keymaster rémuralmának.

Szeptember 20-ig elérhető a pixelgrafikás dark fantasy kaland, a Guild of Darksteel demójaGare – 2020. szeptember 13. 14:41

Szeptember 20-ig elérhető a pixelgrafikás dark fantasy kaland, a Guild of Darksteel demójaA meglehetősen komor hangulatú játékban egy halhatatlan harcos bőrébe bújunk, ki a címszereplő Darksteel céh zsoldosaként vág neki a Ravenrock városa alatt elterülő veszélyes alagútrendszernek, hogy fényt derítsen egy sötét összeesküvésre.

Ender Lilies: Quietus of the Knights – dark fantasy akció-kaland egy hős papnővel a főszerepbenGare – 2020. szeptember 13. 14:28

Ender Lilies: Quietus of the Knights – dark fantasy akció-kaland egy hős papnővel a főszerepbenA történet középpontjában egy Lily névre hallgató papnő áll, ki emlékeitől megfosztva tér magához egy helyi templomban, majd szembesül a szörnyű ténnyel, miszerint szülőföldjének lakóit egy természetfeletti erő élőholt szörnyetegekké változtatta – elindul tehát, hogy fényt derítsen az erő eredetének titkára és egyben megmentse otthonát a pusztulástól.

Metamorphosis – Egy bogár mindennapjai – IsmertetőGare – 2020. augusztus 31. 15:41

Metamorphosis – Egy bogár mindennapjai – IsmertetőFranz Kafka “Az átváltozás” (The Metamorphosis) című novellája, melyben egy fiatal férfi egy nap azon találja magát, hogy szörnyű rovarrá változott, talán a kora huszadik század egyik legmeghatározóbb irodalmi alkotása – így számomra az sem túl meglepő, hogy egyes fejlesztők videojáték formájában igyekeznek megemlékezni róla.

What Happened – Fontos mondanivaló, gyenge kivitelezéssel – IsmertetőGare – 2020. augusztus 14. 16:13

What Happened – Fontos mondanivaló, gyenge kivitelezéssel – IsmertetőA What Happened olyan projekt, mely véleményem szerint egy rendkívül fontos témára tapint rá. A történet középpontjában Stiles, egy gondterhelt középiskolás tanuló áll, ki folytonos harcot vív a saját elméjében dúló szorongásérzettel és depresszióval, s kinek mentális állapotát a játék számos szürreális, gyakran szimbolikus élmény révén tárja elénk.

Hellpoint – Dark Souls az űrben – IsmertetőGare – 2020. augusztus 10. 15:54

Hellpoint – Dark Souls az űrben – IsmertetőHa csak egy dolgot hallottál a Cradle Games csapata által fejlesztett Hellpoint-ról, akkor az valószínűleg a következő: a játék gyakorlatilag egy sci-fi Dark Souls. S őszintén szólva ezzel nem tudok, s nem is igazán kívánok vitatkozni. Valóban így van.

Bartlow’s Dread Machine – Robothős a sínen – Első ránézésreGare – 2020. augusztus 3. 17:41

Bartlow’s Dread Machine – Robothős a sínen – Első ránézésreAmikor titokzatos gaztevők elrabolják Theodore Roosevelt amerikai elnököt, rád, a rettenthetetlen robotügynökre hárul a feladat, hogy megmentsd – dióhéjban valahogy így alakul a Bartlow’s Dread Machine című bájos twin-stick lövölde alapfelállása, mely pont a napokban vetette rá magát Steam Korai Hozzáférésre, s készen áll arra, hogy megváltsa a robotvilágot.

Játékok, amiket a nyári Steam Game Festival ideje alatt kipróbáltunk – Második részDracolich – 2020. június 26. 16:36

Játékok, amiket a nyári Steam Game Festival ideje alatt kipróbáltunk – Második részAz Indie-AAA játékok aránya egyre inkább megbillenni látszik, a Steam által rendezett nyári virtuális Game Festival legalábbis ezt mutatta. Ám a számosság önmagában még nem garancia arra – bármennyire is várják a vérfrissítésre éhes gamerek –, hogy az elkészült játékok jelentős hányada minőségi értékben is többet mutasson az iparra jellemző biztosan eladható sablon-megoldásoknál.