Kozmikus horror, szerelmes lovag, macska-detektív és egy videójátékos nyúl – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2021 MárciusGare – 2021. március 4. 14:44

Kozmikus horror, szerelmes lovag, macska-detektív és egy videójátékos nyúl – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2021 MárciusÜdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2021 márciusi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

Új képek érkeztek a Tormented Souls készülőfélben lévő túlélőhorrorhozGare – 2021. március 1. 13:20

Új képek érkeztek a Tormented Souls készülőfélben lévő túlélőhorrorhozA játék története egy bizonyos Caroline Walker névre hallgató fiatal lányról szól, ki egy titokzatos, kórház-szerű helyen tér magához, s kezd el nyomozni az igazság után.

Dark Moonlight – ahol az emberi félelmek horror alakot öltenek – előzetesGare – 2021. március 1. 13:06

Dark Moonlight – ahol az emberi félelmek horror alakot öltenek – előzetesA Silent Bear Studio és a Black Rose Projects gondozásában fog megjelenni a Dark Moonlight című túlélőhorror, mely többek között az emberi félelmekkel és fóbiákkal foglalkozik majd, sztoriját pedig olyan címek ihlették, mint például a Black Mirror és a Silent Hill.

Pascal’s Wager előzetes – dark fantasy akció-RPG egy elkárhozott világbanGare – 2021. február 23. 17:41

Pascal’s Wager előzetes – dark fantasy akció-RPG egy elkárhozott világbanA játék egy veszélyektől hemzsegő, elkárhozott világot tár majd elénk, melyet öt, merőben eltérő harci stílust alkalmazó karakterrel fedezhetünk majd fel.

Sir Lovelot – 2D pixelgrafikás platformer egy szerelmet kereső lovaggal a főszerepben – előzetesGare – 2021. február 17. 17:18

Sir Lovelot – 2D pixelgrafikás platformer egy szerelmet kereső lovaggal a főszerepben – előzetesAz aranyos pixelgrafikával felvértezett játék hőse egy bátor lovag, ki nem mindennapi kalandba vág bele többnyire mindennapi célokkal – veszélyes, szörnyektől hemzsegő vidékeket szel át, hogy ajándékokat gyűjtsön a rá váró hölgyeknek, s végül megtalálja élete szerelmét.

Pixelhorror, fejtörők és fárasztó szóviccek – ezeket az indie játékokat próbáltuk ki a februári Steam Game Festival alattGare – 2021. február 10. 15:28

Pixelhorror, fejtörők és fárasztó szóviccek – ezeket az indie játékokat próbáltuk ki a februári Steam Game Festival alattAki mostanában figyelemmel kísérte a Steam és az indie játékvilág legfrissebb híreit, az minden bizonnyal tudja, hogy február 3 és 9 között ismét lebonyolításra került a Steam Game Festival című digitális rendezvény, mely során indie játékdemók tucatjai váltak elérhetővé a kíváncsi játékosok számára. Természetesen mi is alaposan végignéztük a felhozatalt, s csemegéztünk az ígéretesebbnek tűnő címekből – némelyikük pontosan azt hozta, amit elvártunk tőle, de sajnos akadtak csalódást okozó projektek is.

Amnesia: Rebirth – Sötétben tapogatózva – IsmertetőGare – 2020. október 27. 20:40

Amnesia: Rebirth – Sötétben tapogatózva – IsmertetőHősünk egy bizonyos Anastasie "Tasi" Trianon, ki az algériai sivatag kellős közepén szenved repülőszerencsétlenséget, majd tér magához egyedül, s többnyire emlékek nélkül – más választás híján így elindul, hogy kiderítse, konkrétan mi is történt vele és eltűnt társaival. Amnesia játék révén ugye mégis csak amnéziás hőssel kell kezdenünk a sztorit.

Zombik, világháború, démonok és cuki pókok – Játékok, amiket az őszi Steam Game Festival ideje alatt kipróbáltunkGare – 2020. október 12. 18:43

Zombik, világháború, démonok és cuki pókok – Játékok, amiket az őszi Steam Game Festival ideje alatt kipróbáltunkA levegő kezd lehűlni, a levelek sárgulnak, a Steam Game Festival pedig újra eljött, hogy ismét több tucatnyi demót öntsön az érdeklődő játékosközönség kollektív nyakába. S hogy nekünk mely demók jöttek be leginkább? Íme személyes listánk:

Vaporum: Lockdown – Steampunk robotok és agymunka gőzerővel – IsmertetőGare – 2020. szeptember 30. 11:35

Vaporum: Lockdown – Steampunk robotok és agymunka gőzerővel – IsmertetőA Vaporum: Lockdown története egy Ellie Teller névre hallgató elszánt tudós kalandjait követi nyomon, ki Arx Vaporum mechanikus tornyából próbál elmenekülni, miután ott elszabadul a pokol, s többek között a robotok, valamint a kísérleti mutánsok és egyéb rémségek végeznek a személyzettel.

Metamorphosis – Egy bogár mindennapjai – IsmertetőGare – 2020. augusztus 31. 15:41

Metamorphosis – Egy bogár mindennapjai – IsmertetőFranz Kafka “Az átváltozás” (The Metamorphosis) című novellája, melyben egy fiatal férfi egy nap azon találja magát, hogy szörnyű rovarrá változott, talán a kora huszadik század egyik legmeghatározóbb irodalmi alkotása – így számomra az sem túl meglepő, hogy egyes fejlesztők videojáték formájában igyekeznek megemlékezni róla.