Nyáron jelenik meg a Bloodstained: Ritual of the Night, itt az új előzetesGare – 2019. február 15. 14:05

Nyáron jelenik meg a Bloodstained: Ritual of the Night, itt az új előzetesKoji Igarashi Castlevania szellemi örököse, azaz a Bloodstained: Ritual of the Night új előzetest kapott, az előzetessel együtt pedig végre kicsit konkrétabb választ kaptunk arra, hogy pontosan mikor is vethetjük bele magunkat a mester új kalandjába.

Astral Chain – földönkívüli inváziót kell majd megfékezned a PlatinumGames új, Switch-exkluzív akciójátékábanGare – 2019. február 15. 13:11

Astral Chain – földönkívüli inváziót kell majd megfékezned a PlatinumGames új, Switch-exkluzív akciójátékábanA nemrég leadott Nintendo Direct során a PlatinumGames a világ elé tárta legújabb projektjét, a villámgyors tempójú Astral Chain-t – a többek között a Bayonettáról is ismert japán stúdió új akciójátéka továbbá kizárólag a Switch-re fog megérkezni.

Crossroads Inn – valós idejű kocsmaszimulátor a KickstarterenGare – 2019. február 13. 21:08

Crossroads Inn – valós idejű kocsmaszimulátor a KickstarterenA legtöbb játékban – elsősorban gondolok itt RPG-kre – a helyi italfelszolgáló létesítmény, civil nevén kocsma, számos funkcióval szolgál: ide járnak be a kalandorok megpihenni, de itt csapolják a friss sört is, a csaposból is lehet információt kihúzni, esetenként pedig akár új társakkal is találkozhatunk egy-egy asztalnál.

The Outer Worlds – újabb részletek érkeztek az Obsidian Entertainment új sci-fi RPG játékárólGare – 2019. február 12. 18:04

The Outer Worlds – újabb részletek érkeztek az Obsidian Entertainment új sci-fi RPG játékárólA szerepjátékok szerelmesei számára a tavalyi The Game Awards rendezvény talán egyik legérdekesebb bejelentése volt az Obsidian Entertainment új projektje, a The Outer Worlds – az eredeti Fallout készítőiként ismert Tim Cain és Leonard Boyarsky közreműködésével készülő sci-fi RPG.

Baldur’s Gate, Icewind Dale, Neverwinter Nights – hamarosan konzolokon is elérhetőek a régi RPG klasszikusokGare – 2019. február 11. 11:56

Baldur’s Gate, Icewind Dale, Neverwinter Nights – hamarosan konzolokon is elérhetőek a régi RPG klasszikusokAz Enhanced Edition kiszerelésben érkező PC-s szerepjáték klasszikusok valamikor még idén fognak megjelenni PlayStation 4-en, Xbox One-on és Switch-en.

Mage’s Initiation: Reign of the Elements – A kilencvenes évek varázsa – IsmertetőGare – 2019. január 30. 11:30

Mage’s Initiation: Reign of the Elements – A kilencvenes évek varázsa – IsmertetőRetro kalandjáték-rajongóknak bizonyára ismerősen cseng a 90-es évekből a Quest for Glory névre hallgató, s összesen öt játékot felölelő sorozat, mely elsősorban azzal tért el hasonszőrű point & click társaitól, hogy a tradicionális kalandjáték formulát RPG-s elemekkel vegyítette.

Csatangolás a Zónában – Mutant Year Zero: Road to Eden ismertetőDracolich – 2018. december 7. 22:08

Csatangolás a Zónában – Mutant Year Zero: Road to Eden ismertetőEgészen régóta kedvelem a taktikai lövöldözős játékokat, ezért némi várakozással vettem a kezembe a Mutant Year Zero: Road to Eden-t. A két fő karakter az első dialógusukkal azonnal belopta magát a szívembe, és ahogy útnak indultam a Zónában, hogy visszatérjek az Ark-ba, egy csodálatosan kicsavart, groteszk és rendkívüli atmoszférával megáldott világ tárult elém.

Outlast 2 – Kergetőzés a semmiben – IsmertetőGare – 2018. október 18. 13:11

Outlast 2 – Kergetőzés a semmiben – IsmertetőAz Outlast 2 alapjait tekintve nem sokat változtat az elődhöz képest – van egy kameránk, melynek éjjellátó funkcióját használva kell bujkálnunk és szaladgálnunk a sötétben, miközben a körülöttünk tébláboló félőrültek a vérünket akarják.

Lamplight City – Egy magándetektív munkában – IsmertetőGare – 2018. szeptember 13. 6:09

Lamplight City – Egy magándetektív munkában – IsmertetőA játék története egy alternatív 1844-ba repít el minket, hol éppen a gőztechnológia hódít, főhősünk pedig egy Miles Fordham nevű magándetektív, kinek élete drasztikus és váratlan fordulatot vesz, mikor partnere, Bill, egy közös nyomozás során elhalálozik.

Unavowed – természetfeletti démonvadászok – IsmertetőGare – 2018. augusztus 8. 15:01

Unavowed – természetfeletti démonvadászok – IsmertetőHabár külsejét tekintve az Unavowed egy az egyben a régi point & click kalandjátékok emlékét idézi, több szempontból is változtat, vagy legalábbis csavar egyet a bejáratott formulán olyan elemekkel, melyeket nagy valószínűséggel a nyugati szerepjátékok – kiváltképp a BioWare-féle kalandok – ihlettek.