Haláli túra – március 8-án érkezik a Have a Nice Death roguelike akciójátékGare – 2022. január 21. 14:34

Haláli túra – március 8-án érkezik a Have a Nice Death roguelike akciójátékAz eredetileg decemberben bejelentett projekt főhőse talán nem meglepő módon maga a Halál, ki a találóan elnevezett Death Inc. cég nem mindennapi vezérigazgatója, feladata pedig nem más, mint egyszer s mindenkorra rendet teremteni az irodában.

Kihívásokra vágyó játékfejlesztőknek: február 15-én indul a Metroidvania Month game jamGare – 2022. január 20. 15:39

Kihívásokra vágyó játékfejlesztőknek: február 15-én indul a Metroidvania Month game jamTalán túlzás nélkül állítható, hogy a metroidvania az indie játékipar egyik legkedveltebb műfaja, mely az elmúlt években ismét reneszánszát élte – a népszerű Hollow Knight-tól kezdve egészen a nosztalgikus Castlevania-emlékeket feltámasztó Bloodstained: Ritual of the Night-ig szinte mindenki meg tudta találni a magának való játékot.

Pár hetet még várnunk kell a nagy háborúra: elhalasztották a Diplomacy is Not an Option középkori stratégiai játék megjelenésétGare – 2022. január 19. 14:58

Pár hetet még várnunk kell a nagy háborúra: elhalasztották a Diplomacy is Not an Option középkori stratégiai játék megjelenésétHáború háború hátán – körülbelül ez is lehetne a harcra kiéhezett, megkérdőjelezhető jellegű király mottója, kinek szolgálatában vonulunk csatába a Diplomacy is Not an Option című játékban.

Japán démonok és mondavilág: március 29-én jelenik meg az Ikai pszichológiai horror-kalandGare – 2022. január 17. 17:41

Japán démonok és mondavilág: március 29-én jelenik meg az Ikai pszichológiai horror-kalandA japán legendákra és folklórra építő játék nem az akciót, hanem inkább a lassú, fokozatos hangulatteremtést helyezi előtérbe, egy harcolni többnyire képtelen főhőssel, ki elsősorban leleményességére és fejtörőoldási készségeire fog hagyatkozni, hogy túlélje a nem evilági veszélyektől hemzsegő kalandot.

A védekezés a legjobb támadás – játszható demót kapott a SeaRing fejtörős akció-kalandGare – 2022. január 14. 15:32

A védekezés a legjobb támadás – játszható demót kapott a SeaRing fejtörős akció-kalandA történet főhőse a vízalatti világ hercegnője, ki édesanyja – az elhunyt királynő – koronáját próbálja visszaszerezni; otthagyja tehát vízbéli otthonát, hogy a száraz sivatagba merészkedjen, s megküzdjön – vagy ne küzdjön – az ott ólálkodó banditákkal.

Yaga csodaországban – BLACKTAIL első ránézésreGare – 2021. december 17. 10:35

Yaga csodaországban – BLACKTAIL első ránézésreA szláv folklór és mondavilág, valamint elsősorban a Baba-Yaga legenda által ihlettett BLACKTAIL történetének hőse egy fiatal lány, kit boszorkányság gyanúja miatt száműztek otthonából, s ki egy titokzatos hang utasításait követve indul el, hogy felfedezze az önnön múltja és természete körül keringő titkokat.

Egy kellemesen nyomasztó óra – If On a Winter’s Night, Four Travelers – IsmertetőGare – 2021. december 14. 19:05

Egy kellemesen nyomasztó óra – If On a Winter’s Night, Four Travelers – IsmertetőAz If On a Winter’s Night, Four Travelers, melyet a továbbiakban csupán „Winter’s Night”-ként fogok emlegetni, elsősorban a tömörség és a józan ész jegyében, egy pixeles point & click kalandjáték, mely egy nap úgy tűnt fel a Steam áruházában, mint derült égből a villámcsapás. Mesés pixelgrafika, érdekesnek tűnő sztori, komoly, horrorisztikus témakör...

Majdnem halálos iramban – Bright Memory: Infinite IsmertetőGare – 2021. november 11. 16:06

Majdnem halálos iramban – Bright Memory: Infinite IsmertetőA Bright Memory címe lehetséges, hogy ismerősen fog csengeni nem kevés FPS rajongó fülében – sőt, sokatok talán még játszott is vele anno. De hogyan is lehetséges ez, ha a játék (jelen cikk írásakor) még meg sem jelent? Engedjétek meg, hogy leleplezzem a nagy rejtélyt: a Bright Memory ugyanis egy néhány éve megjelent rövid, tech demó-szerű bemutatkozó epizód volt, a Bright Memory: Infinite pedig elvileg a jobb, hosszabb, kibővített változat.

War Mongrels Ismertető – Rendkívül csiszolatlan, de mégis szórakoztató háborús kalandGare – 2021. november 2. 20:26

War Mongrels Ismertető – Rendkívül csiszolatlan, de mégis szórakoztató háborús kalandAki annak idején a Desperados-al, esetleg a Commandos sorozattal nőtt fel, azok számára nyilván nem szorul bemutatásra a játék s annak műfaja. Alapjait tekintve egy felső nézetű lopakodós taktikai játék némi akcióval, melyben jól képzett második világháborús csipet-csapatunkat vezényelve kell keresztbe tennünk a nácik tevékenységeinek.

Robotszerű lények és egy kis Half-Life utóhatás – INDUSTRIA – IsmertetőGare – 2021. október 6. 14:13

Robotszerű lények és egy kis Half-Life utóhatás – INDUSTRIA – IsmertetőÉn személy szerint azon véleményen vagyok, hogy egy erős kezdet nem garantálja a biztos sikert, sőt, egy papíron jól hangzó ötlet sem feltétlen válik automatikusan egy fantasztikus interaktív élménnyé. Ezt első sorban azért hozom fel, mert (mint azt a fenti cím is mutatja) éppen az Industria című narratív FPS-ről készülök rövid élménybeszámolót tartani...