Gépek lázadása: szeptember végén jelenik meg az IndustriaGare – 2021. szeptember 17. 10:20

Gépek lázadása: szeptember végén jelenik meg az IndustriaA játék, melyet többek között a 2000-es évek sztoriközpontú FPS klasszikusai ihlettek, a berlini fal ledöntésének napján kezdődik, 1989 novemberében – hősünk Nora, a tudós, ki titokzatos körülmények között eltűnt szeretője után kutatva egy bizarr, mechanikus szörnyetegekkel benépesített párhuzamos univerzumban találja magát.

Felújított kiadást kap az Alan WakeGare – 2021. szeptember 9. 12:53

Felújított kiadást kap az Alan WakeSam Lake, a Remedy Enteratinment kreatív direktora hivatalosan is bejelentette, hogy érkezik az Alan Wake felújított remaster kiadása – méghozzá hamarosan.

Necropolis Suite előzetes – kozmikus horror-sztori a viktoriánus AngliábanGare – 2021. szeptember 9. 12:24

Necropolis Suite előzetes – kozmikus horror-sztori a viktoriánus AngliábanA játék Whitechapel-ben, egészen pontosan 1886-ban játszódik majd – főhősünk JP Chambers magánnyomozó, kit az őrült Frederick Ulaevan házába szólít kötelessége, hogy utánajárjon a négy fal mögött lappangó természetfeletti titkoknak.

Fürge pókok, halálos nindzsák és gördeszkás madarak – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2021 SzeptemberGare – 2021. szeptember 1. 21:41

Fürge pókok, halálos nindzsák és gördeszkás madarak – Ígéretes Indie Játékmegjelenések – 2021 SzeptemberÜdvözlünk a GTOGG “Ígéretes Indie Játékmegjelenések” rovatának 2021 szeptemberi epizódjában, melynek célja, hogy röviden bemutassa az adott hónap érdekesebb indie és nem-mainstream játékmegjelenéseit. Mászóval: „íme egy tucatnyi klassznak tűnő játék, melyekről nem biztos, hogy hallottál”. Címnek ez viszont kicsit túl hosszú lett volna.

War Mongrels – második világháborús taktikai akciójáték a lengyel frontonGare – 2021. augusztus 23. 16:27

War Mongrels – második világháborús taktikai akciójáték a lengyel frontonA játék története némileg rendhagyó módon lengyel, német és litván szabadságharcosokkal foglalkozik majd, kik ellenséges vonalak mögött lopakodva, olykor a nácik sorai közt elvegyülve küzdenek majd az igaz ügyért a világtörténelem egyik legsötétebb korszakában.

Erőtlen Baldur’s Gate klón – Black Geyser: Couriers of Darkness Korai Hozzáférés – IsmertetőGare – 2021. szeptember 16. 14:00

Erőtlen Baldur’s Gate klón – Black Geyser: Couriers of Darkness Korai Hozzáférés – IsmertetőA nosztalgia ereje hatalmas, így általában az sem lep meg senkit, amikor a játékostársadalom egyöntetű üdvrivalgással fogad egy olyan játékot, mely egy régi, nagy becsben tartott klasszikus előtt hódol. Így történt, hogy a Black Geyser: Couriers of Darkness című szerepjáték láttán jómagam is izgalomba jöttem, ugyanis már az előzetes képek megpillantása után nyilvánvalóvá vált, hogy a projektet elég erősen a világszerte népszerű Baldur’s Gate sorozat ihlette. Úgyhogy kipróbáltam.

Nincsen rózsa tövis nélkül – Dreamscaper IsmertetőGare – 2021. szeptember 6. 16:26

Nincsen rózsa tövis nélkül – Dreamscaper IsmertetőSzerintem elmondható, hogy még a legjobb játékoknak is akadnak olyan elemei, melyeket egyes emberek a hátuk közepére kívánnak. A Dreamscaper sem kivétel: a belső démonokkal való küzdelmet a klasszikus roguelike-ok műfajbéli sajátosságaival ötvöző akció-RPG ugyan nemes témákkal foglalkozik, mégis úgy érzem, roguelike mivolta egyfajta béklyó is a lába körül.

Majdnem cuki horror az emeleten – Almost My Floor IsmertetőGare – 2021. augusztus 25. 16:35

Majdnem cuki horror az emeleten – Almost My Floor IsmertetőEsetenként előfordul, hogy találkozom egy játékkal, mely arra kényszerít, hogy bizonyos dolgokat megkérdőjelezzek – például azt, hogy nem-e kezdek kiöregedni. Túlságosan szőrösszívű lennék? Folyton panaszkodó, nyöszörgő vénember lettem, aki képtelen meglátni a szorgos fejlesztők munkájának zamatos gyümölcsét?

Castlevania és Dark Souls találkozása – Ender Lilies: Quietus of the Knights – IsmertetőGare – 2021. július 8. 13:04

Castlevania és Dark Souls találkozása – Ender Lilies: Quietus of the Knights – IsmertetőTalán nem túlzunk hatalmasat azzal a kijelentéssel, miszerint a „Soulslike” és a „Metroidvania” szavak a játékipar leggyakrabban emlegetett kifejezései közé tartoznak, ez pedig nem egészen véletlen – mind a Castlevania/Metroid, mind a Dark Souls sorozatok olyan mechanikai és játékdizájnbéli alapköveket tettek le annak idején, melyre a mai napig számtalan ígéretes – és kevésbé ígéretes – játékprojekt épül, s fog még épülni.

Merlin és a párhuzamos világok – The Hand of Merlin – IsmertetőDracolich – 2021. június 25. 22:45

Merlin és a párhuzamos világok – The Hand of Merlin – IsmertetőA Hand of Merlin cselekménye a lovagkorban játszódik, a korrupciótól sújtott Albionban, ahol a sikerhez három hősből álló csapatunkat kell végignavigálnunk egészen Jeruzsálemig, annak érdekében, hogy a világégést megállítsuk — ebben azonban eléggé megnehezített az az eltökéltségem, amivel ragaszkodtam a játék nem kevéssé emberpróbáló, „normál” fokozatú végigjátszásához, ezzel sorozatos kudarcra ítélve küldetésem teljesítését.