Carrion – indie kalandjáték, melyben te lehetsz a csápos szörnyGare – 2020. július 13. 17:00

Carrion – indie kalandjáték, melyben te lehetsz a csápos szörnySokszor hallottuk már a mesét: bent ragadtál egy elhagyatott házban, esetleg egyedül kell felfedezned egy sötét űrhajót, miközben egy vérszomjas szörnyeteg folyton-folyvást a nyomodban lohol; az Amnesia: The Dark Descent-től kezdve egészen az Alien: Isolation-ig számtalanszor átéltük már videojátékokban az imént leírt túlélőhelyzetet, sőt, a dolog szinte már a horror műfaj egyik alappillérévé is vált. „De mi lenne, ha felcserélnénk a szerepeket?”

Július 29-én érkezik Steam Korai Hozzáférésre a Blightbound kooperatív akció-RPG – előzetesGare – 2020. július 13. 16:42

Július 29-én érkezik Steam Korai Hozzáférésre a Blightbound kooperatív akció-RPG – előzetesA játék egy Blight néven ismert halálos köd által beborított világban játszódik, hol hőseinknek hátra kell hagyniuk hegytetőn toronyló menedékhelyüket, hogy a ködbe alászállva felvegyék a küzdelmet a sötétség seregei ellen.

Lovecraft-i horror keveredik a norvég mondavilággal a The Fold: Ingression kalandjátékban – előzetesGare – 2020. július 10. 17:15

Lovecraft-i horror keveredik a norvég mondavilággal a The Fold: Ingression kalandjátékban – előzetesA játék Stian Willums, a 2016-ban megjelent Through the Woods című horror-kaland egyik fejlesztőjének agyszüleménye, a történet középpontjában pedig egy Amund Vreim névre hallgató fiatalember áll, ki egy norvég templom gondnokaként kap munkát, az ódon falak közt azonban hamarosan furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok kezdenek el történni.

Lopakodás és éhes dinoszauruszok – elindult a Deathground túlélőhorror Kickstarter kampányaGare – 2020. július 10. 15:56

Lopakodás és éhes dinoszauruszok – elindult a Deathground túlélőhorror Kickstarter kampányaA játék lényege, hogy mi, valamint potenciálisan még néhány szerencsés barátunk belépünk egy pályára, ahonnan meg kell szereznünk valamilyen céltárgyat, paraszti nevén loot-ot – a gond csak az, hogy a pályákon intelligens, minden rezdülésünkre figyelő dinók is ólálkodnak, úgyhogy a jutalomért bizony meg kell dolgoznunk, feltéve, ha nem szeretnénk pályafutásunkat őshüllő-eledelként végezni.

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood játékmenet előzetesGare – 2020. július 9. 16:45

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood játékmenet előzetesAz Earthblood-ról amúgy érdemes tudni, hogy ugyanabban az univerzumban játszódik, mint a nagysikerű Vampire: The Masquerade széria, a történet azonban ezúttal a földünk – Gaia – korrupcióját megakadályozni kívánó farkasemberek örök háborújáról szól.

Játékok, amiket a nyári Steam Game Festival ideje alatt kipróbáltunk – Második részDracolich – 2020. június 26. 16:36

Játékok, amiket a nyári Steam Game Festival ideje alatt kipróbáltunk – Második részAz Indie-AAA játékok aránya egyre inkább megbillenni látszik, a Steam által rendezett nyári virtuális Game Festival legalábbis ezt mutatta. Ám a számosság önmagában még nem garancia arra – bármennyire is várják a vérfrissítésre éhes gamerek –, hogy az elkészült játékok jelentős hányada minőségi értékben is többet mutasson az iparra jellemző biztosan eladható sablon-megoldásoknál.

Játékok, amiket a nyári Steam Game Festival ideje alatt kipróbáltunk – Első részGare – 2020. június 22. 19:25

Játékok, amiket a nyári Steam Game Festival ideje alatt kipróbáltunk – Első részA jelenlegi globális pandémia több változást is hozott a világba: a játékiparban többek között az elmaradt fizikai rendezvények helyett digitális show-k kezdtek teret hódítani – ezek közül legújabban a Steam Game Festival került reflektorfénybe, mely néhány nap erejéig rengeteg még készülőfélben lévő játékprojekt játszható demóját tette elérhetővé a nyilvánosság számára. Mi is belevetettük magunkat a dolgok sűrűjébe, s leteszteltünk számos érdekesebbnek tűnő címet – alul saját tapasztalatainkról, véleményeinkről olvashattok:

The Waylanders – Túl korai hozzáférés – Első ránézésreGare – 2020. június 17. 16:35

The Waylanders – Túl korai hozzáférés – Első ránézésreA Gato Studio által fejlesztett The Waylanders bizony nem kis fába vágta fejszéjét. A játékról első körben azt érdemes tudni, hogy magát epikus parti-alapú szerepjátéknak állítja be, melyen többek között a Dragon Age és a Mass Effect szériákon is közreműködött veteránok dolgoztak – nos, az ilyen és ehhez hasonló kijelentésekhez nyilván bizonyos elvárások is párosulnak...

WarriOrb – Vagy elég labda a kihíváshoz? – IsmertetőGare – 2020. május 13. 18:53

WarriOrb – Vagy elég labda a kihíváshoz? – IsmertetőA WarriOrb műfaját tekintve platformer, melyben egy gömbtestbe zárt démont alakítunk – ez természetesen nem véletlen, a játék megannyi fejtörője és kihívásokban gazdag akadálya ugyanis pontosan azt kívánja meg, hogy úgy pattogjunk, mint egy öntudatra ébredt kosárlabda.

Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labyrinth Early Access – Első ránézésreGare – 2020. március 26. 17:00

Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labyrinth Early Access – Első ránézésrePár évnyi várakozás után végre megérkezett Steam Korai Hozzáférésre a Team Ladybug csapatának új játéka, mely lelkesen ötvözi a klasszikus Lodoss War széria elemeit a Metroidvania műfaj sajátosságaival, s tálalja mindezt gyönyörű pixelgrafikával. Nos, ez így pompásan hangzik leírva, de hogyan alakul a dolog a gyakorlatban?